Now Reading
Gelozia provine din propriile noastre impulsuri de a insela

Gelozia provine din propriile noastre impulsuri de a insela

Am probleme cu sotul, e gelos chiar daAm probleme cu sotul, e gelos chiar daca nu are motive sa fie. Provine dintr-o familie cu probleme, parintii divortati, surorile lui au avut diferite relatii. Cea mica cu barbati casatoriti, cealalta si-a lasat copiii si sotul si are o relatie cu un barbat mai mic cu multi ani decat ea, soacra mea a avut si ea diferite relatii. Ma gandesc ca are impresia ca si eu as face la fel ca ele. Am mai fost casatorita, primul sot mi-a murit dupa 2 sapt de la casatorie si 11 ani nu am mai avut relatii cu alti barbati, de aceea nici nu concep sa-mi reproseze astfel de lucruri. Avem o fetita de 4 ani care tine f. Mult la noi, nu vreau sa divortez de el. Ce pot face? Sa-l sfatuiesc sa mearga la un medic psihiatru?ca nu are motive sa fie. Provine dintr-o familie cu probleme, parintii divortati, surorile lui au avut diferite relatii.

Intrebare pusa de: consuela, 34

Raspunsul psihologului:

Poate ca ar fi util daca ati reusi acest lucru, dar inainte de asta ar trebui sa recunoasca ca are aceasta problema, ca are o anumita vulnerabilitate pe care si-o exprima asa. Gelozia provine de cele mai multe ori din propiile noastre impulsuri de a insela dar, pentru ca este mai simplu sa le vedem la altii, le „aruncam” in afara, fara sa fim constienti de asta. Asadar, gelozia poate fi un semn cum ca lucrurile ar putea sta altfel din perspectiva sotului dumneavostra. Evident ca a sta de vorba cu cineva nu stirica si l-ar putea ajuta in primul rand pe el si, intr-un timp secund, si pe dumneavoastra.

View Comment (1)
  • Sunt casatorit de 7ani si avem si un baietel de 4 ani. La inceputul relatiei nu am avut treaba cu cuvantul GeLozie, iar dupa un timp am devenit gelos de prea multa iubire pentru sotia mea care ma iubeste si ea nu mi-a dat motive sau sa aiba gesturi necugetate cu alte persoane, astfel incat sa-mi dea de banuit. Ce sfat imi recomandati ca sa imi tin casnicia puternica alaturi de familie?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top