Now Reading
Inainte nu ne certam niciodata

Inainte nu ne certam niciodata

Buna ziua! Am 20 de ani si o relatie de 2 ani. Pana acum cateva luni, relatia a mers excelent, apoi nu stiu ce s-a intamplat. Au aparut certuri, multe din niste lucruri banale. Inainte nu ne certam niciodata. Deodata imi reproseaza ca eu sunt neintelegatoare, ca sunt prea posesiva, iar eu ii reprosez lui faptul ca nu stie sa imi asculte parerea, crede ca doar parerea lui este cea buna. Am avut multe discutii pe tema asta, eu sa ma schimb si el sa se schimbe.

Relatia merge bine cateva zile, apoi iar ne certam, niciunul nu poate sa se schimbe indeajuns incat sa nu mai avem discutii. El imi spune ca asa e el si nu se poate schimba, pe cand eu m-am schimbat foarte mult numai ca sa fie bine. Imi spune ca ma iubeste, eu sunt viata lui, dar totusi vrea sa ne despartim pentru ca nu mai suporta certurile pe care le avem mai mereu din nimic. Si eu il iubesc si nu vreau sa ne despartim, consider ca daca facem amandoi un compromis, relatia ar trebui sa mearga bine.

Din partea mea se vede dorinta de a continua relatia, si din partea lui dar mai putin. Nu stiu ce sa mai fac si cum sa reactionez. Vreau sa fac in asa fel incat sa nu mai existe certuri, dar el se enerveaza din orice, nu pot sa-i spun nimic. Oare de ce s-a schimbat asa brusc? Pot fi sigura ca nu are pe altcineva.

Intrebare pusa de: liliana, 20

Raspunsul psihologului:

Liliana,

Nu vei reusi sa intelegi ce se intampla cu el atat timp cat vei exercita presiuni ca relatia sa continue, ca el sa se schimbe. Incearca sa asculti ceea ce iti spune. Esti intr-adevar posesiva? Cum se manifesta posesivitatea ta?

Cele mai multe cupluri traiesc in iluzia ca se inteleg. In realitate, ambii parteneri se conformeaza unui scenariu de indragostire, unui scenariu de vietuire in cuplu, unor sabloane de comportament. Cand unul oboseste sa se tot conformeze si indrazneste sa exprime ceea ce simte cu adevarat, apar problemele. Celalalt ia foc, se intreaba ce s-a intamplat cu el de a devenit brusc o alta persoana. Cata ironie! Nu este alta persoana. Este el insusi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top