Now Reading
Iti poti imagina viata cu el dupa casatorie?

Iti poti imagina viata cu el dupa casatorie?

Simt nevoia sa vorbesc cu cineva. Sunt intr-o relatie de aproape 8 ani. Eu am 34 ani, el are 33 ani. Acum doi ani am adus discutia de casatorie. S-a soldat cu finalul „la anul”. Anul trecut am adus in discutie iar casatoria … acelasi final „la anul”. Anul acesta de cite ori aduc discutia de acest subiect spune ca o sa o facem anul acesta, dar cind nu se stie. Sunt un pic cam presata (de fapt cam mult) de familie… ca am o virsta, ca e prea tirziu, ca dupa 35 ani se nasc copii cu malformatii, ca nu e de mine, ca e delasator, ca e comod, ca nu-si asuma nici o responsabilitate. Motive care sunt reale si pe care le vad si eu, dar probabil ca refuz sa le cred deoarece il iubesc. Si el zice ca ma iubeste. Incerc sa discut cu el dar nu ajungem la nici o concluzie.

Precizez ca nu stam impreuna, nu avem unde. Prefera ca dupa ce vine la munca sa stea in casa, sa se joace la calculator sau sa se uite la TV si la filme pe DVD. Cind e sa ne vedem, bineinteles ca eu ma duc la el acasa si stam in casa ca nu vrea sa iasa: ba ca e obosit, ba ca nu se simte bine. Situatie care dureaza de mai bine de 2 ani de zile. Cind spun ca vreau si eu sa iesim in parc sa ne plimbam… Spune ca nu vrea sa se plimbe fara nici un scop. Cind vreau si eu sa mergem in concediu impreuna aduce fel si fel de motive… ba ca vrea undeva aproape, ba ca nu se simte bine in masina, ba ca nu vrea cu trenul, autocarul etc.

De 2 ani de zile nu ne mai facem concediu impreuna. Iesim un weekend la munte si atit. Cind isi ia concediu sta in casa, la calculator si joaca tot felul de jocuri gen: Counter Strike, Day of Defeat, etc si se uita la filme, marea majoritate cu vampiri, impuscaturi. Anul trecut m-am suparat si am plecat ptr o saptamina impreuna cu o prietena in concediu. Nu a zis nimic, ba chiar i-a placut ca nu am mai fost linga el. Sincer nu mai stiu cum sa procedez cu el… daca ii dau ultimatum imi zice ca bine, atunci ne despartim… Si eu ca o proasta cedez si ma intorc la el. Simt ca nu mai vrea sa mai faca nimic pentru mine, tot timpul facem doar cum ii convine lui… Daca nu-i convine si eu vreau sa facem lucrul respectiv nu vrea si eu cedez. Nu vrea sa se implice deloc in relatie, simt ca numai eu trag pentru relatia asta si el prefera sa stea si sa primeasca. As dori stiu cum sa procedez ca sa mearga totul bine in relatie. Va rog nu ocoliti subiectul. Multumesc anticipat.

Intrebare pusa de: Gheghea, 35

Raspunsul psihologului:

Hai sa facem un targ: eu nu am sa ocolesc subiectul, dar este musai sa nu il ocolesti nici tu.

As vrea sa fii foarte sincera cu tine insati. Extrem de sincera! Ce te tine in relatia asta? El este dispus sa va despartiti, tu nu esti. De ce nu esti? Te temi de singuratate? Te temi ca nu vei gasi pe altcineva (eventual mai bun)?

Imi descrii aceasta relatie ca fiind pe moarte. Speri sa o resuscitezi printr-o casatorie? Iti poti imagina viata cu el dupa casatorie? Fa exercitiul asta de imaginatie, merita.

El iti spune ca te iubeste, tu ii spui la fel. Dar despre ce fel de iubire vorbiti? Pareti mai degraba amici decat iubiti.

Cineva a spus odata ca adevarul ne elibereaza. Incercati sa aveti o discutie foarte sincera despre ceea ce simtiti cu adevarat unul pentru celalalt. De obicei o astfel de discutie produce minuni. Chiar si in cel mai putin fericit caz, va debloca situatia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top