Now Reading
Ma simt foarte speriata ca voi urma tratament toata viata

Ma simt foarte speriata ca voi urma tratament toata viata

Am aflat ca am hipotiroidie si asta m-a dat peste cap. Ma simt foarte speriata mai ales ca medicul mi-a spus ca voi urma tratament toata viata. Nu stiu ce sa mai fac, parintii nu sunt alaturi de mine, din contra, mereu ma iau peste picior datorita acestui lucru. Va rog ajutati-ma, spuneti-mi daca exista vreo sansa sa ma pot vindeca si cum sa fac sa fiu mai putin obsedata de lucrul asta.

Intrebare pusa de: dany, 17

Raspunsul psihologului:

Cred ca cel mai in masura sa va raspunda intrebarilor medicale ar fi un medic internist sau un endocrinolog. Dar din cate inteleg ati dori sa va raspund daca teama pe care o resimtiti este fireasca si ce anume ar fi de facut cu ea? Cum ati putea depasi momentul actual si ce anume ar trebui sa faceti pentru a va „obisnui” cu ideea.

Teama pe care o resimtiti este fireasca si cred ca oricine ar fi anuntat ca are o suferinta si ca trebuie sa faca un tratament permanent, ar fi infricosat. Insa ceea ce va propun, ar fi sa va ganditi, comparativ cu situatia actuala, cam cum suna sfaturile pe care le primiti de la un medic stomatolog atunci cand observa ca cineva are o predilectie la facut carii dentare. Sa incerce sa se spele dimineata si seara macar 2-3 minute pe dinti, sa foloseasca ata dentara, apa de gura, etc. Si cand ne gandim ca spalatul pe dinti este un comportament invatat si conditionat, parca lucrurile stau un pic mai altfel, pentru ca stim astfel ca daca nu facem asta vom avea toata gura plina de carii.

Cu alte cuvinte, poate ca la inceput sa vi se para ciudat acest lucru, ca trebuie sa adaugati pe lista lucrurilor facute zilnic inca unul, dar el va deveni cu timpul o activtate spontana, automata care va ajuta sa va mentineti un anumit tonus, sa va imbunatatiti viata si starea de sanatate.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top