Now Reading
Nu am reusit sa aprind „scanteia” in sufletul lui

Nu am reusit sa aprind „scanteia” in sufletul lui

Prietenul meu imi reproseaza ca nu poate merge mai departe in relatia cu mine pentru ca nu am reusit sa aprind „scanteia” in sufletul lui, desi ne cunoastem de 3 ani. Este o persoana pragmatica, cerebrala. Insa, dupa cum spune, viata lui este ghidata 51% de puterea mintii si 49% de puterea sufletului. Imi doresc foarte mult sa am o relatie stabila si de durata langa el. Multumesc, Corina.

Intrebare pusa de: Corina, 29

Raspunsul psihologului:

Raportul 51% minte / 49 % inima este unul suficient de bun pentru un barbat. Prietenul tau acorda multa atentie partii afective. De altfel, el iti comunica faptul ca are o problema de ordin afectiv : nu se simte indragostit de tine.

In astfel de situatii o separare temporara, o „despartire de proba”, este un test bun pentru a vedea ceea ce partenerii unui cuplu simt unul pentru celalalt.
Uneori trebuie sa ne lipseasca un lucru pentru a realiza cata nevoie avem de el.

In ceea ce te priveste pe tine, Corina, iti propun un exercitiu de meditatie:
In fraza „Imi doresc foarte mult sa am o relatie stabila si de durata langa el”, pe ce pui tu accent? Pe nevoia ta de a avea o relatie stabila si durabila sau pe nevoia de a fi cu el?
Sunt doua nevoi distincte (foarte important!!!). Care este in prim plan si care este in fundal? Care este mai importanta pentru tine?.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top