Now Reading
Nu sunt in stare sa ma mobilizez sa invat

Nu sunt in stare sa ma mobilizez sa invat

Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am terminat liceul la zi in 1994, nu am dat bacalaureatul. Imediat dupa aceea am inceput sa muncesc ca vanzatoare si nu am mai invatat ca sa dau bacul. Pana acum nu am facut alta meserie in afara celei de vanzatoare, dar as vrea sa incerc si altceva. Si, cu toate astea, nu sunt in stare sa ma mobilizez sa incep sa invat altceva. Spre exemplu imi place foarte mult calculatorul, incep sa invat (ex. webdesign), am ajuns aproape la finalul cursului dar l-am abandonat. Nu sunt in stare sa finalizez ceva. Va rog sfatuiti-ma. Va multumesc.

Intrebare pusa de: Oana, 33

Raspunsul psihologului:

Buna ziua. Ceea ce sfatuiesc este sa incercati sa va dati raspunsuri cat mai sincere la cateva intrebari: Ce se intampla daca voi esua? In ce fel ma simt daca nu reusesc? Cum ma poate influenta esecul? Si la cateva intrebari mai dificile: In ce fel ma poate influenta succesul? Ce se poate intampla daca voi reusi? Ce voi castiga / care vor fi beneficiile reusitei? Cat de mari vor fi asteptarile celorlalti de acum inainte? Ma pot gandi la a vreun „beneficiu” din acest esec? Ce castig daca nu termin / finalizez aceasta activitate? Ce inseamna a finaliza ceva, cu se asociati asta?

Poate ca ar fi bine daca ati incerca sa stati de vorba cu un consilier psihologic, sa vedeti daca alegerile dumneavostra sunt potrivite cu aptitudinile dumneavostra si chiar sa aflati in ce fel emotiile va impiedica sa sfarsiti anumite activitati..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top