Now Reading
”Oare toti barbatii sunt incapabili din punct de vedere sentimental?

”Oare toti barbatii sunt incapabili din punct de vedere sentimental?

In Octombrie 2009 am inceput o relatie cu un baiat, in ciuda faptului ca el mi-a spus ca nu este in stare de a se implica intr-o relatie. Dupa discutia cu el lucrurile s-au desfasurat contrar concluziilor discutiei.

A continuat o perioada de 6 luni in care am facut destul de multe lucruri impreuna, ceea ce demonstra ca ne potrivim din multe puncte de vedere. Dupa 6 luni am dorit sa discut cu el, sa vad daca ceea ce eu simteam era adevarat. Comportamentul lui imi spunea ca intre noi e mai mult decat o simpla prietenie, dar am simtit totusi nevoia sa am o discutie cu el. Raspunsul a fost oarecum surprinzator. Mi-a spus ca sentimentele lui nu au evoluat si ca se simte gol in interior si nu a putut depasi pragul unei foarte bune prietenii.

In relatia cu el eu am fost intotdeauna foarte draguta, foarte saritoare, foarte disponibila si am facut toate aceste lucruri cu foarte mare placere pentru ca am vazut in acest baiat multe din calitatile pe care mi le doresc de la omul cu care poate imi voi petrece la un moment dat restul vietii.

Comportamentul meu a decurs de la sine si a fost provocat de persoana lui. Nu pot sa cred ca nu a simtit chiar nimic pentru mine. Am vrut sa rup de tot legatura cu el, o perioada sa nu il mai vad, sa nu mai stiu nimic de el, sa imi revin. Dar e foarte greu si am cedat. El stie ca sufar foarte mult si e dispus sa imi ofere in continuare prietenia lui.

Nu stiu ce sa fac, nu stiu cum e mai bine pentru mine. Oare chiar nu mai am nici o sansa sa il fac sa simta altceva fata de mine? M-am hotarat sa pastrez prietenia cu el, dar intr-o maniera mult mai rezervata. Oare asa il voi atrage? Stiu ca numai timpul rezolva astfel de probleme.

M-am adresat Dvs. pentru ca nu e prima data cand mi se intampla acest lucru. Am avut o alta relatie de 4 ani care a inceput intr-un mod similar. El mi-a spus sa nu ma implic, pentru ca nu poate sa se ataseze de nimeni. Oare toti barbatii din viata mea sunt incapabili din punct de vedere sentimental?

V-am spus, eu m-am comportat in ambele cazuri, cred eu, exemplar, in cazul relatiei de 4 ani, pe parcurs au aparut insa certuri si despartiri care au dus intr-un final la ruptura totala. Baiatul depre care povesteam insa la inceputul destainuirii mele parea diferit insa, prin calitatile lui ca om. Imi este foarte greu sa il uit…si vreau sa cred ca mai exista o sansa si as face orice sa pot lua cumva lucrurile de unde au ramas si sa construiesc un nou inceput, inceput prin care sa il cuceresc mai mult decat ca si pe un simplu prieten. Multumesc pentru ca m-ati ascultat.

Intrebare pusa de: I., 33

Raspunsul psihologului:

„Oare toti barbatii din viata mea sunt incapabili din punct de vedere sentimental?” Intrebarea ta este foarte semnificativa. Este cert ca in lumea asta, in Romania, in orasul in care locuiesti, exista barbati capabili si dornici sa se implice emotional. Cum se face ca toti barbatii din viata ta sunt incapabili din punct de vedere sentimental? Poate ca tu ii selectezi pe acestia. De ce ii alegi tu doar pe cei care nu vor sa se implice? Asta-i intrebarea.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top