Now Reading
Rochia de seara

Rochia de seara

Revista Psychologies

Banuiesc ca in orice adult traieste un copil si acel copil cu bucurie asteapta cea mai frumoasa perioada a anului: sarbatorile iernii. Pentru o femeie, aceste sarbatori aduc si griji suplimentare: eu ce rochie de seara aleg? Si daca este una cu un dress code ciudat: black tie?…

O scurta cautare pe internet si aflam ca black tie dress code vine din secolul XIX si a fost folosit in societatea britanica din acea vreme pentru evenimente ce aveau loc dupa orele 18.00.

Seara, dupa apus, doamnele trebuiau sa poarte rochii cu lungimi care variau intre mijlocul gleznei si gamba piciorului, de culori inchise si accesorizate cu pantofi de seara, esarfa si manusi lungi.

Lucrurile se simplifica pe parcursul anilor si, astazi, acest cod inseamna doar ca invitata trebuie sa prezinte o tinuta de seara sau de cocktail si pantofi de seara. Easy!

In alegerea tinutei, regulile jocului sunt simple: rochia de seara este prelungirea personalitatii tale. Daca esti o fire efervescenta, poti merge pe explozii de culori, dar sa fii calma la capitolul accesorii.

Daca esti o fire mai calma, mergi pe o culoare care iti place si te avantajeaza, in acelasi timp. Tipul de tesatura tine doar de gustul tau, traim vremuri in care tendintele sunt foarte variate si sigur ca nu dai gres cu un jerse curgator, o tafta voluminoasa sau un voal creponat de matase transparent.

Pana si kitschul are trecere – ce-i drept, trebuie sa ai la tine si o doza mare de umor pentru o astfel de tinuta.

La capitolul accesorii, pot sa te incurajez sa optezi pentru o pereche de sandale cu toc sau clasicii stiletto si un plic. Am intalnit si doamne „pricepute“, care sub rochia de bal purtau tenisi.

E voie si asa, pana la urma, cine ar putea sa interzica acest lucru?! Cu cat aflam mai multe, cu atat mai putin intelegem. Care este valabil si pentru acest misterios black tie.

 

De Ludmila Corlateanu, fashion designer

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top