Now Reading
Sfatul meu este sa te recuperezi mai intai pe tine

Sfatul meu este sa te recuperezi mai intai pe tine

Sunt de aproape 3 ani cu cineva, este primul din viata mea si eu prima din viata lui, totul a fost ca un vis la inceput, prea perfect, eram topiti unul dupa altul, ne-am lasat prieteni, doar pentru a fi doar „doi”, asta fiind in ultimul an de liceu, treptat nu brusc, totul a inceput sa ia alta culoare, nu mai suntem asa captivati unul de altul, vrem sa iesim undeva nu mai avem cu cine, eu imi doresc pasiunea, el e mai altfel mai rece decat la inceput, sexul a inceput sa fie din ce in ce mai rar, mentionez ca eu am facut tot posibilul sa reinvii pasiunea dar el mi-a tot spus ca nu s-a schimbat nimic intre noi, desi nu este asa, ne certam foarte des, ba chiar imi spune vorbe urate, si eu plang de fiecare data, problema e ca am ajuns foarte sensibila, am o teama permanenta de tot, plang din orice, nervii mi-au cam cedat, ma consum mult pentru noi, iar el e pasiv. Avem multe probleme cum ar fi ca nu avem unde sta pentru a ne face un viitor iar penntru asta ajungem mereu la certuri, parintii lui nu ma suporta pentru ca nu am o situatie foarte buna, poate cum si-ar fi dorit pentru el, si de-ar trebuii sa stam undeva ar trebuii sa fie la el…si nu, acest gand ma sperie, ne va despartii oricum. Il iubesc enorm , cum nu am mai iubit niciodata si stiu ca in sinea lui si el ma iubeste dar e mult mai distant iar eu nu imi doresc asa ceva, eu vreau sa traiesc frumos, noi suntem si 2 firi diferite, eu foarte energica el mai sedentar si e greu. Stiu ca nu pot exista fara el, dar si cu el e greu, ce oare sa fac??? Relatia noastra o ia usor la vale 🙁 e greu, nu vreau, mi-am lasat tot pentru el, prieteni si personalitatea mea, m-a schimbat dupa placul lui, ca altfel.. imi spunea „nu iti convine, gaseste-ti altul”imi pare imatur uneori nu stie sa rezolve o problema, eu am aproape 23 de ani el 21..poate si asta e o problema.Mai vreau sa adaug ca si el m-a ajutat mult, cu bani, mi-a aranjat camera, ceea ce cred ca e o dovada de iubire, dar de ce este asa schimbat? Pentru mine nu mai e nimeni ca el si vreau sa il readuc pe calea cea buna sa nu mai fie asa morocanos, rece, si de multe ori reusesc e iar perfect si apoi iar se schimba….

Intrebare pusa de: Carmen, 23

Raspunsul psihologului:

Lucrurile sunt intr-adevar complicate… si nu cred ca se vor imbunati cu un sfat sau doua. In primul rand, cred ca esti mult prea disperata la gandul ca-l vei pierde pentru a putea gandi asupra propriei persoane. Din acest motiv, orice ti-as spune, nu vei putea sa auzi.

”mi-am lasat tot pentru el, prieteni si personalitatea mea, m-a schimbat dupa placul lui.” Unii oameni vad in asta o dovada de iubire. Nu este. Unii oameni cred ca procedand astfel (sacrificand lucruri la care tin, chiar parti din personalitatea lor) vor obtine aprecierea celuilalt si eventual reactii reciproce. Foarte rar este cazul. De obicei in felul acesta isi pierd respectul celuilalt.
Iubirea, in varianta ei sanatoasa, presupune imbogatire reciproca, nu autoanulare sau anularea celuilalt.

Sfatul meu este sa te recuperezi mai intai pe tine, dar se pare ca tu esti mult mai interesata sa-l recuperezi pe el.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top