Now Reading
Tatal meu este dependent de jocuri de noroc

Tatal meu este dependent de jocuri de noroc

Ma numesc Manuela si am 20 de ani. Nu scriu pentru mine, ci scriu pentru tatal meu. Am ajuns la concluzia ca este dependent de jocuri de noroc, de jocuri electronice. Toate acestea au inceput dupa ce a iesit la pensie. A fost un politist foarte respectat, cel mai bun dintre toti, un model pentru mine si pentru surorile mele. A avut un mic accident si a iesit la pensie pe caz de boala. Initial am stiut ca o sa-i fie foarte greu sa renunte la statutul social pe care il avea in incinta penitenciarului Codlea si in afara acestuia. Dar a inceput sa gaseasca placere in alte activitati, pescuit, iesit in oras cu prietenii la o carte, la table. Apoi a gasit o alta placere care l-a adus in starea in care este acum. Jocurile electronice, de noroc. La inceput stiam de la alti prieteni care jucau pe-acolo, ca nu baga multi bani ( 5 lei ) si nu mi se parea grava situatia, dar cu timpul suma crestea, ajungand la milioane. Acum am aflat ca i-a furat si un card mamei mele. Mama mea este disperata si nu mai stie ce sa faca. Vreau sa o ajut. Va rog din suflet sa imi raspundeti si sa-mi spuneti ce trebuie sa facem. Va multumesc foarte mult.

Intrebare pusa de: Manuela, 20

Raspunsul psihologului:

Din pacate adictia declansata de jocurile de noroc este foarte puternica si necesita un efort urias DIN PARTEA CELUI care trece prin aceasta pentru ‚vindecare’. Cred ca ar trebui in primul rand sa stati de vorba cu acesta si sa vedeti in ce masura dansul:
1. recunoaste ca are o problema si
2. daca vrea sa si-o rezolve.

Probabil ca doar niste amenintari reale, care vin lumea reala l-ar putea face sa realizeze problema si de asemenea sa se poata detasa de ea. Pentru aceasta trebuie insa constientizarea situatiei.

Exista cateva persoane si centre in Bucuresti care se ocupa de astfel de adictii. Chiar si la Mindcare psihiatra Ana Maria Iordache este specializata pe astfel de probleme.

Dar, degeaba toate aceste informatii daca persoana in cauza nu poate fi adusa in pozitia in care sa constientizeze ca are o problema care merita analizata si rezolvata. Nu stiti poate nici dv si nimeni de fapt de ce tatal dv a ales aceasta si ce altceva rezolva sau acopera emotional in interior, mai ales ca si dv ati banuit ca ar exista o legatura posibila intre pensionare si aceasta alegere.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top