Now Reading
Veti spune ca sunt superstitioasa sau poate paranoica…

Veti spune ca sunt superstitioasa sau poate paranoica…

De ceva vreme mi-am pus intrebari serioase privind capacitatea personala de a intretine o relatie. M-am alarmat in momentul in care am realizat ca de curand am sfarsit cea de a treia relatie care s-a dovedit a fi parca trasa la indigo cu cele anterioare. Sa va spun ce au in comun relatiile mele: perioada in care incep (septembrie-octombrie), perioada de final (februarie) – tin sa mentionez ca aceasta perioada nu are vreo insemnatate pentru trecutul meu emotional – modul in care se desfasoara, deznodamantul. Veti spune ca sunt superstitioasa sau poate paranoica, insa as vrea sa cred ca e vorba de altceva. Partenerii pe care mi i-am ales pana acum au fost toti din punct de vedere intelectual si al aspectului fizic mai prejos decat mine si nu din lipsa de modestie afirm asta. Cu toate acestea, nu am inteles nicio clipa felul in care isi pierdeau interesul fata de mine. La inceput erau practic mult prea dragastosi, ca dupa trei sau patru luni sa-mi spuna sec ca “nu mai simt o dorinta la fel de puternica de a ma vedea sau de a povesti” asa cum simteau la inceput. As vrea sa imi dati un sfat sau macar un indiciu pe care sa pot marsa pentru a-mi cunoaste neajusurile care determina aceste esecuri relationale.

Intrebare pusa de: Adina, 25

Raspunsul psihologului:

De ce si-ar alege o femeie un barbat inferior intelectual ei? Ca sa-l domine si in felul acesta sa-l tina langa ea? Ma intreb daca tu ai fost indragostita in vreuna din aceste relatii. Pari mai degraba ranita in amorul propriu – cum au indraznit astia, care-s si mai prosti si mai urati decat mine, sa ma paraseasca?

Ti-as recomanda ca in viitor sa alegi o persoana care sa iti placa cu adevarat. Eventual, un barbat mai inteligent ca tine, de ce nu? Vezi ce iese.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top