Now Reading
Vreau sa scap de obsesie

Vreau sa scap de obsesie

De cand eram tanar ma tot uiam dupa fete pe strada si acum dupa 30 de ani de la casatorie fac acelasi lucru. Ce este cel mai grav, este faptul ca atunci cand sunt cu sotia mea, eu intorc capul imediat daca vad o femeie atractiva, nici nu imi dau seama ca fac acest lucru, il fac automat, iar sotia mea este ingrozitor de umilita de acest fapt. Atunci cand ea ma intreaba de ce ma uit atat de promt fara tin cont de faptul ca ea este cu mine prima mea reactie este sa ii spun ca nu este adevarat, ca de fapt nu m-am uitat la nicio femeie, ca i se pare, sau ca ma uitasem la cu totul alceva. Mereu nu recunosc, iar pe ea o doare si mai tare. Stiu ca are dreptate si i-am distrus increderea in mine de mii de ori, mai ales ca am si inselat-o in tinerete. Ea este o femeie inteligenta si am nevoie de ea in viata mea, o iubesc foarte mult, dar continui sa o ranesc asa. Ea ma roaga sa ne despartim, ca eu sa pot fii liber sa fac ce vreau cu viata mea, dar mie imi este imposibil sa ma stiu fara ea. Nu pot sa imi imaginez ca intr-o zi ea va fi cu un alt barbat. Va rog mult de tot sa ma ajutati sa scap de aceasta obsesie care nu imi aduce nici un beneficiu. Multumesc, ADRIAN

Intrebare pusa de: LIV, 41

Raspunsul psihologului:

Este ca si cum m-ati ruga sa va scap de instincte si simturi (sexual, estetic). Faptul ca intoarceti capul dupa alte femei este cat se poate de normal. Fantasmele legate de alte persoane sunt normale, asa suntem cu totii construiti. Este o mare diferenta intre a te uita la cineva, a admira pe cineva si a trece la actiune. Adica este o mare diferenta intre gand si fapta. Ati inselat-o in tinerete, poate de aceea nu poate avea nici acum incredere in dvs, pentru ca ii e teama ca se va repeta. Si poate ca se simte amenintata si umilita de orice femeie care va atrage atentia.

Dvs nu vreti s-o pierdeti, ei ii este teama ca o s-o parasiti, iar dvs credeti ca solutia ar fi sa nu va mai simtiti atras de alte femei. Asa ceva nu se poate. Ce se poate este sa incercati sa discutati voi doi despre temerile si dorintele voastre, de pilda cum se simte ea fata de femeile mai tinere, teama ei ca va fi din nou inselata, atractia dvs fata de ea. S-o ajutati sa nu se mai simta umilita de o astfel de manifestare a instinctelor dvs care, in opinia mea, ar avea un beneficiu: dovedeste ca inca mai sunt puternice.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top