Now Reading
Cristian Macelaru si Gabriel Croitoru te invita la Sala Radio intr-o calatorie muzicala imaginara

Cristian Macelaru si Gabriel Croitoru te invita la Sala Radio intr-o calatorie muzicala imaginara

Revista Psychologies

Doi muzicieni romani de cel mai inalt nivel artistic se intalnesc pe scena Salii Radio: Cristian Macelaru, dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, cu o frumoasa cariera in special in S.U.A si Canada si violonistul Gabriel Croitoru, care detine dreptul de a canta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri, care a apartinut lui George Enescu, instrument aflat in administrarea Muzeului National „George Enescu”.

 

In concertul programat vineri, 28 noiembrie (ora 19.00), cei doi artisti, alaturi de Orchestra Nationala Radio, iti propun o superba calatorie muzicala imaginara prin lume!

Seara se deschide cu o lucrare inspirata de folclorul romanesc – Trei piese pentru orchestra de coarde (Constantin Silvestri).

Itinerariul continua apoi cu o compozitie mozartiana – Concertul nr. 5 pentru vioara si orchestra, ale carui accente ludice si ineditul iz exotic, oriental, l-au facut sa fie supranumit si „Concert turcesc”.

Evenimentul se va incheia cu Simfonia nr. 3 – Scotiana, semnata de Felix Mendelssohn. Simfonia nr. 3 este o partitura direct influentata de impresiile de calatorie pe care compozitorul le-a trait in 1829, cand a vizitat frumoasa zona a arhipelagului britanic, lucrarea fiind dedicata de Mendelssohn Reginei Victoria.

 

Gabriel Croitoru, foto Virgil Oprina
Gabriel Croitoru, foto Virgil Oprina

 

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, in magazinele Germanos si la casa de bilete a Salii Radio.

Info:  www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top