Now Reading
7 trucuri psihologice pentru a-ți spori atractivitatea

7 trucuri psihologice pentru a-ți spori atractivitatea

Cine nu își dorește să fie o persoană atrăgătoare? Dar, uneori, acest lucru nu ține doar de genele cu care am fost înzestrați. Iată câteva trucuri psihologice care îți vor spori atractivitatea.

Citește și:

Mit sau realitate? Au oamenii frumoși mai mult succes în iubire?

Narcisismul si stima de sine

Există persoane care radiază pur și simplu un magnetism în fața căruia suntem neputincioși și, totodată, aproape invidioși. Vrem să fim ca ei și, remarcăm, că în multe cazuri, atractivitatea lor nu are nicio legătură cu aspectul fizic.

 

Imaginea personală

Un aspect fizic cât mai personalizat te ajută, desigur. În special un anumit detaliu unic. Până la urmă imaginea ta originală va fi cu siguranță reținută mai ușor de către străini.

Nu este vorba despre frumusețe. Chiar dacă pare ciudat, dar unicitatea rezultă și din urâțenie fizică sau din vulnerabilitate. Iar urâțenia nu este respingătoare.

Orice trăsătură unică, gest, expresie facială, intonație, mod de comunicare sau chiar vestimentația te pot face… memorabilă.

Să o luăm exemplu pe Tilda Swinton. Nu este o frumusețe, are un aer androgin și nu o vedem prea des machiată. Iar pe Dali îl ținem minte (dincolo de geniu) pentru mustață sau expresia facială. Deci se poate.

 

Ai nevoie de un vis măreț

Cu toții ne căutăm sensul vieții, dar mulți dintre noi nu realizăm că el este constituit din fiecare obiectiv al nostru, fiecare vis sau speranță.

Ambiția, energia, capacitatea de a acționa și, mai ales, dorința de a produce schimbări pozitive te vor face remarcată.

Tu pentru ce te lupți? Ai încredere în visele și idealurile tale. Și fă-le cunoscute. Luptă-te pentru ele.

 

Încrederea în sine

Nu sunt prea mulți oameni carismatici și neîncrezători. Ai curaj, ia decizii asumate, ai încredere că te poți baza pe tine însăți, nu aștepta mereu ajutor din exterior și exprimă-ți ideile pe înțelesul tuturor.

Nu încerca să epatezi ci rămâi deschisă și abordabilă. Relaxarea este foarte atrăgătoare.

Iar cei din jurul tău îți vor simți încrederea de sine nu doar din comportamentul tău, dar și din felul în care vorbești. Evită „nu știu/sper/probabil/presupun/ poate…”

 

Uită de nemulțumiri

Tu ai putea admira sau ai vrea să fii ca o persoană care este constant nemulțumită? Sigur că nu.

Persoanele carismatice au un tonus pozitiv. Evită critica, văicărelile și toate subiectele negative.

Chiar dacă nu e totul roz în viața ta, începe conversații care îți sunt pe plac și care vor fi percepute la fel de interlocutori.

 

Limbajul nonverbal

Ai grijă mereu la postura corpului și la ceea ce transmiți prin mimică și gestică. Dacă vrei să arăți că ești sigură pe tine nu sta cocoșată, nu te bâțâi, nu face mișcări nervoase, controlează ticurile și încearcă să zâmbești mai des.

Încearcă să nu stai prea des cu brațele încrucișate (semn de închidere) și să îți privești cât de des interlocutorul în ochi.

Pe scurt, când ești în public, manifestă-te precum celebritățile pe covorul roșu. La nivel de încredere, desigur. Nu înseamnă să pozezi și chiar să oferi autografe…

 

Fii o bună povestitoare

Oamenilor le place să fie ascultați în primul rând, dar contează și să știe să povestească. Nu trebuie neapărat să fii o Șeherezada… Fii sigură pe tine atunci când vorbești (lucru pe care îl poți exersa) și folosește-te de umor.

Mai ales la adresa ta! Autoironia este un semn de relaxare. Și nu îți face griji dacă nu toate glumele tale sau poveștile sunt apreciate. Așa e și firesc. Probabil și lui Jerry Seinfeld i s-a înâmplat.

 

Acordă atenție interlocutorului

Când vorbești cu cineva, încearcă pe cât de des posibil să privești persoana în ochi. Dacă îi povestești ceva, nu te uita la telefon, ceas sau ce se întâmplă în jur.

Arată-i persoanei din fața ta că îi acorzi atenție. Atunci când privim pe cineva în ochi le transmitem că îi înțelegem și acceptăm ca persoane.

Și nu uita cât de important este să asculți activ pe cineva. Ai răbdare să termine de povestit, urmărește firul discuției, iar intervențiile tale trebuie să fie la subiect.

Dacă oferi atenție, cei din jur vor constata că au nevoie de tine și te vor vedea ca pe o persoană specială.

Mai mult, dacă vrei ca cineva să te placă poți folosi o tehnică de oglindire prin care să expui aceleași gesturi, posturi, expresii sau intonație a vocii. Funcționează mereu pentru că metoda se bazează pe natura noastră narcisică: interlocutorul va simți că vă sincronizați.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top