Now Reading
3 sfaturi pentru a te dezvolta în plan intelectual

3 sfaturi pentru a te dezvolta în plan intelectual

Revista Psychologies
3-sfaturi-pentru-a-te-dezvolta-în-plan-intelectual

În noua sa carte, Les 5 clés du bonheur (n.r. Cele 5 chei ale fericirii), Tal Ben Shahar prezintă cinci forme ale stării de bine la care ne putem gândi pentru a ne simți împliniți. Printre acestea se află starea de bine în plan intelectual, care merită toată atenția.

Profesor de psihologie pozitivă la Harvard, Tal Ben Shahar explorează neobosit căi care ne pot ajuta să ne îmbunătățim starea de bine. În cea mai recentă carte a sa, Cele 5 chei ale fericirii, el explorează sursele indirecte ale fericirii combinând studii de psihologie, situații personale și lecții de viață. Pentru autor, reflecția personală și acționarea asupra celor cinci forme ale stării de bine – spirituală, fizică, intelectuală, relațională și emoțională – pot duce la atingerea stării de fericire.

La fel se întâmplă și în cazul stării de bine în plan intelectual, care nu are legătură cu ceea ce gândim în mod spontan, dar care este esențială, spune Tal Ben Shahar. Potrivit acestuia, este vorba despre o stare de bine care se bazează pe capacitatea noastră de gândire și de învățare. Se poate dezvolta la orice vârstă și se poate aplica zilnic. Metoda este aparent simplă și constă într-o recomandare: „pune-ți întrebări!”.

Citește continuarea articolului în ediția de februarie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Știutorii” cu autograful lui Mircea Cărtărescu.

Un articol scris de Laura Arbulu

Traducere de Ana-Maria Cetățean
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top