Now Reading
Cărți de dezvoltare personală pe care ar trebui să le citești în 2022

Cărți de dezvoltare personală pe care ar trebui să le citești în 2022

Revista Psychologies
cărți-de-dezvoltare-personală-pe-care-ar-trebui-să-le-citești-în-2022

Îngrijirea de sine este foarte importantă și ar trebui să facă parte din rutina noastră zilnică. Chiar și atunci când ești foarte ocupat/ă cu serviciul, familia și multe altele, este necesar să aloci câteva minute pe zi pentru tine. Cele mai populare forme de îngrijire de sine sunt meditația, cititul, dezvoltarea personală sau, pur și simplu, o cafea savurată în liniște.

Noi considerăm că dezvoltarea personală este una dintre cele mai benefice forme de îngrijire de sine. Dacă ai la dispoziție doar câteva minute pe zi, îți recomandăm să începi prin a citi cărțile care au ajutat zeci de mii de persoane să îți transforme viața. Aceste cărți îți pot oferi motivație, inspirație și informații foarte prețioase. În acest articole îți oferim câteva recomandări de cărți care te pot însoți și ghida în această călătorie a dezvoltării personale:

Regula de 5 secunde de Mel Robbins

Ai probleme cu procrastinarea? Un milion de lucruri de făcut, dar ceva te oprește din a începe? Atunci această carte te-ar putea ajuta. În Regula de 5 secunde autorul explică știința din spatele obiceiurilor prin intermediul unor povestiri interesante din lumea artei, afacerilor și a istoriei. Lectura acestei cărți îți va oferi imboldul necesar pentru a lăsă scuzele în urmă și pentru a acționa.

Clubul 5 A.M de Robin Sharma

Robin Sharma este un bine cunoscut speaker motivațional și autorul a numeroase cărți, printre care și bine cunoscuta carte Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul. În Clubul 5 A.M prin intermediul a două personaje, autorul ne arată cum să creăm o rutină de dimineață care ne va ajuta să avem zile productive și prospere.

Cele 7 întreprinderi ale persoanelor eficace de Stephen R. Covey

Considerată una dintre cele mai bune cărți despre dezvoltare personală și afaceri din secolul 20. Această carte te poate ajuta să obții echilibru și împlinire în viața de familie, în viața personală și socială. Așa cum o spune și titlul, în carte sunt prezentate 7 principii conform cărora se ghidează oamenii de succes. Cartea a fost publicată cu mai bine de 30 de ani în urmă, însă conținutul ei este astăzi la fel de actual și adevărat ca și atunci.

Începe cu De Ce de Simon Sinek

Este una dintre cele mai populare cărți ale autorului englez. Această carte te poate ajuta să îți găsești scopul și motivația. Conform autorului, cei care știu De ce fac ceea ce fac, vor avea mai mult succes și îl vor percepe diferit. Este o carte foarte folositoare și pentru cei în poziții de leadership (manageri, directori, team-leaderi). Simon Sinek are și un Ted Talk cu câteva zeci de milioane de vizualizări, pe care ți-l recomandăm cu mare căldură.

Curajul de a fi vulnerabil de Brené Brown

Brené Brown este o cercetătoare din Statele Unite, iar subiectele cărora și-a dedicat viața sunt curajul, rușinea și vulnerabilitatea. În această carte autoarea împărtășește o nouă viziune a modului în care muncim, conducem și iubim și îndeamnă cititorii să fie vulnerabili și deschiși, fapt care necesită și foarte mult curaj.

Pentru o experiență de dezvoltare personală mai intensă și mai dinamică, poți să te înscrii la un seminar sau un workshop de dezvoltare personală. Astfel de cursuri se găsesc atât on limba română, cât și în engleză si pot fi absolvite online sau offline. Pentru a finanța o astfel de experiență poți lua în considerarea contractarea unui împrumut rapid, deoarece investiția în dezvoltare personală este întotdeauna o investiție inteligentă.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top