Now Reading
Exista cu adevarat suflete pereche?

Exista cu adevarat suflete pereche?

Avatar photo

De unde vine ideea ca fiecare are o jumatate lipsa, care ne completeaza perfect? Si ce ii convinge pe unii ca au intalnit-o deja? Sa facem putina lumina in cazul acestei teorii a iubirii predestinate.

 

In mod normal, sufletul-pereche este definit ca fiinta care se adapteaza perfect gusturilor si valorilor noastre, cel sau cea cu care vom forma un cuplu implinit, alaturi de care impartasim acel tip de dragoste fara termen de expirare. Este definitia fericirii, a tandretii si a placerii…

Cautarea „jumatatii“ este atat de prezenta in peisajul amoros contemporan, incat am uitat cu desavarsire originea sa. De vina pentru aceasta ipoteza este Platon, care spunea ca, initial, oamenii erau lipiti spate in spate, sub forma unor fiinte androgine.

Cand zeii au vazut puterea imensa a acestora si pentru a-i putea controla mai usor, au hotarat sa ii desparta. In timp, tristetea noilor entitati, indurerate profund de pierderea jumatatii, a impresionat zeii, care l-au trimis pe Eros sa ii ajute sa se regaseasca.

 

Puterea necesara

O poveste fascinanta, din categoria Legendelor Olimpului, pe care, de multe ori, ne-o asumam involuntar. Marturie sta povestea lui Tudor, un barbat de 40 de ani, divortat, 100% concentrat pe viata profesionala si foarte cerebral. Dupa ce a cunoscut-o pe M., era ferm convins ca isi intalnise sufletul-pereche, femeia care il completa, dar care nu isi dorea sa aiba o relatie cu el.

A facut tot ce i-a stat in putere sa o aduca in viata lui, a curtat-o timp de doi ani, pana au inceput sa formeze un cuplu, iar acum sunt casatoriti. Magie? Poate. Insa, in realitate, convingerea ca ne-am intalnit jumatatea ne da forta necesara seductiei, ne intareste rabdarea si perseverenta.

 

Fenomene inexplicabile?

Nu de putine ori, intalnirea cu sufletul-pereche seamana cu un seism, care ne zdruncina peisajul psihic obisnuit si ne duce dincolo de frontierele supranaturalului. „Atunci cand Mircea a intrat in incapere, la petrecere, instantaneu, am simtit o senzatie inexplicabila de disconfort“, povesteste Simona, 35 de ani.

„Cineva ne-a facut cunostinta, am stat de vorba de parca ne stiam de o viata. Imi era incredibil de familiar. Nu corespundea deloc criteriilor mele obisnuite in ceea ce priveste un potential iubit, ci parca el era persoana pe care o asteptasem dintotdeauna. Ne intelegeam din priviri, gestica, mimica, cuvintele erau, pur si simplu, de prisos.

Pana si distanta dintre trupurile noastre mi se parea prea mica pentru doi oameni ce abia s-au cunoscut. Dupa ziua de nastere a prietenei mele, au inceput sa se intample fenomene ciudate, senzatii de deja-vu, premonitii, in care eu nici macar nu credeam!

Visand cu ochii deschisi, il vedeam mergand in tot felul de locuri, iar pagina lui de facebook imi confirma asta, stiam cum arata apartamentul sau dinainte de a ma invita la cina, la el acasa. Sincer, credeam ca imi pierd mintile. Intr-o seara, mi-am facut curaj si i-am povestit toate aceste intamplari. Am fost socata sa aflu ca si el traia ceva similar.

Se temea… Avea si motive, atunci esti ca intr-o transa, cand nu poti controla nimic. Citisem multe carti de psihologie si dezvoltare personala, dar cunostintele acumulate nu ma ajutau cu nimic, imi era imposibil sa pun o eticheta acestor fenomene.

Mi-au trebuit ceva ani sa recunosc ca «mi-am intalnit sufletul-pereche», in sensul spiritual al termenului, tocmai eu, care nu am nicio inclinare spre spiritualitate. Dar sunt foarte fericita ca s-a intamplat asta, pentru ca am vazut lumea altfel.“

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top