Now Reading
Astrologia ca instrument de dezvoltare personală

Astrologia ca instrument de dezvoltare personală

mihail-alexe
astrologia-ca-instrument-de-dezvoltare-personală

Astrologia, oricare ar fi ea, vestică, orientală, sau sistemele Human Design, Cheile Genelor sunt instrumente care te ajută să te orientezi în viața complexă de pe Pământ – din perspectiva beneficiarului care solicită consultanță astrologică; dar mult mai interesantă devine povestea în momentul în care pășești în tainele acestor științe intuitive pentru a le explora și experimenta.

Am fost atras de Ba Zi – astrologie chineză – într-o perioadă când am frecventat lecțiile deschise ale unui profesor de acupunctură și metafizică chineză, unde am dorit să mă înscriu la cursurile de acupunctură. Însă universul (intuiția) mi-a șoptit că e mai potrivit să fac mai întâi școala de astrologie, iar eu l-am ascultat. De asemenea, studiez și aprofundez de câțiva ani lucrul cu sistemul de autocunoaștere Human Design – o știință a sufletului revelată recent care îmbină cunoaștere din domenii precum hexagramele chinezești Yi-Jing (Cartea Schimbărilor), cabala, epigenetică și astrologie vestică.

Harta astrologică în sistemul Ba Zi, dar și în Human Design este cumva harta mentală, harta psihică și energetică a omului unde avem atât indicii despre călătoria sufletului pe Pământ, elemente de destin (adică niște puncte fixe, fie conjuncturale, fie care țin de simțire, de emoții, prin care trebuie să trecem în această viață); dar vedem și „terenul de joacă” adică sectoarele energetice în care omul experimentează diferențiat de alți oameni: unii oameni au provocări mai mari în zona emoțională, alții în zona instinctelor să zicem, unii în zona mentală, alții în sectorul voinței, ambiției, unii în zona inimii spirituale, sau direcția în viață, alții preponderent în corpul fizic, iar alții au experiențe diferențiate în domeniul comunicării, de exemplu.

De asemenea, tot la „teren de joacă”, unde suntem invitați de Viață să ne folosim cu voioșie liberul arbitru, intră și domeniile de experimentare sau industriile în care simte să lucreze un om pe parcursul vieții lui. Asta pentru că fiecare om e înzestrat de mama natură cu un set diversificat de abilități, talente, talanți însă aceste daruri se descoperă, se „dezgroapă” și se cizelează în perioade diferite ale vieții – unele mai la început altele poate în a doua parte a vieții.

Înțelepciunea astrologiei Ba Zi s-a format în multe sute de ani observând și sistematizând de-a lungul timpului mișcarea astrelor pe cer, dar în acelaşi timp astrologii au observat comportamentul oamenilor în funcție de influenţa astrelor. Așa încât astăzi printr-o analiză a hărții astrologice dar și prin dialogul de la suflet la suflet, facilitatorul distinge în viața beneficiarului abilități evidente sau daruri ascunse, provocări evidente sau provocări ascunse, la fel fațete ale personalității de suprafață ca și trăsături, înclinații și tendințe care aparțin subconștientului, fiind mai greu sau foarte greu accesibile în mod normal.

Omul poate detecta astfel abilități de care nu era foarte conștient, de genul darul de vindecător sau calități creativ-artistice cum ar fi pictura, dansul, muzica, poezia, literatura, pe de altă parte poate înțelege, de exemplu de ce nu îi iese un anumit lucru în viață, de unde vine acțiunea inconștientă de autosabotaj, de ce în anumite perioade apar turbulențe în relația cu partenerul sau la serviciu, de ce nu poate câștiga suficienți bani sau în ce domeniu îi este mai potrivit să-și desfășoare cariera, sau de ce nimerește mereu parteneri care au anumite comportamente fie abuzive, fie delăsătoare, submisive, și multe altele.

În astfel de vremuri cu provocări deosebite la nivel global, după ce omul devine din ce în ce mai conștient de el, de emoțiile și intuițiile lui, de partea nevăzută a lucrurilor, după ce devine conștient și își rezolvă o parte din trauma psihologică dobândită în perioada copilăriei, acest om cu echilibrul interior crescut și stabilizat cât de cât, el poate intra mai lejer în profunzimea lucrurilor și poate deveni la rândul lui un ajutător pentru alți oameni cu nevoi psihologice similare cu cele pe care el le-a avut la început. Sau pur și simplu el/ea își trăiește viața parcurgând etape din ce în ce mai înalte de înțelegere a sinelui și a lumii exterioare, trăind o viață din ce în ce mai împlinită.

Și aceasta este doar una-două dintre căile minunate prin care Dar din Dar se face Raiul, aici și acum pe frumoasa planetă Pământ!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top