Now Reading
Michael S. Sorensen: „Uau, arăţi trăsnet!”

Michael S. Sorensen: „Uau, arăţi trăsnet!”

victor-popescu
michael-s-sorensen-uau-arăţi-trăsnet

Atunci când cea mai bună prietenă îţi tot repetă că ești „bună”, nu-ţi mai vine s-o crezi chiar dacă e sinceră cu tine. Cum oferi complimente – validări și recunoaștere –, arătându-te sinceră și empatică? Cum îţi arăţi recunoștinţa faţă de realizările copiilor sau ale partenerului?

Despre validare și ascultare empatică, am povestit cu Michael S. Sorensen, coach relaţional, specialist în management și autorul volumului Te aud: Relaţii mai bune, oameni mai fericiţi, publicat de curând la editura Trei.

Psychologies: Dna Ionescu se pregăteşte pentru o importantă întâlnire de afaceri. Se uită în oglindă şi-şi întreabă soţul: „Ei, cum arăt?”. La care el răspunde „Eşti ok”. Cât de „ok” este răspunsul d-lui Ionescu?

Michael S. Sorensen: Întrebarea pusă de soţie este prin excelenţă una tranzacţională. De aceea, dacă el vă răspunde „Arăţi foarte bine!” sau „Ţi-aș sugera să mai încerci și altă combinaţie de haine”, asta ar trebui să fie suficient. Totuși, dacă ea îi mai spune partenerului ceva de genul „Îmi fac griji ca nu cumva să fiu prea formal îmbrăcată pentru întâlnirea asta”, probabil că, în acel moment cel puţin, ea așteaptă din partea soţului mai degrabă o validare, și nu sfaturi preţioase.

Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei iulie-august 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top