Now Reading
Concentrare = Claritate

Concentrare = Claritate

alina-rânbu
concentrare-egal-claritate

Fotografiile sunt mai clare atunci când sunt focalizate. Atunci când nu sunt focalizate, ele sunt încețoșate, neclare. De câte ori ai fost dezamăgit de rezultat atunci când nu erai focalizat? Fețele sau obiectele sunt neclare, poate chiar de nerecunoscut. Aruncă acea fotografie de proastă calitate care nu corespunde idealului pe care l-ai avut în minte când ai făcut-o. Pune-o la experiență. Poate dai vina pe aparatul foto.

Calitatea imaginilor din realitate care apar în viața ta se datorează, de asemenea, în mare măsură, focalizării corecte. În primul rând, ideea trebuie să fie clar reținută în minte. Rezultatul pe care dorești să-l scoți în evidență sau să-l manifești în viața ta trebuie mai întâi să fie creat clar și distinct în imaginația ta. Acesta trebuie să fie „concentrat”; adică, componentele trebuie să fie definite, clar văzute, imaginate.

În al doilea rând, în timp ce te ocupi de „acțiunile” necesare pentru a realiza imaginea, trebuie să rămâi concentrat asupra obiectivului tău și să nu te lași distras de ceea ce se întâmplă în jurul tău. E simplu de fapt, dar mă uimește întotdeauna cât de puțin concentrați sunt oamenii. Cere-i cuiva să descrie dorința inimii sale și, în 90% din cazuri, nu poți obține de la el o descriere clară. Este neclară și indistinctă. Generalități, dar fără detalii. Sau o descriere a imaginii prin ceea ce nu este în ea.

– „Îmi doresc sănătate, bogăție și fericire.”

– „Deci ce înseamnă sănătatea pentru tine?”

– „Păi, știi tu, să nu fiu bolnav.”

– „Deci, ce înseamnă bogăția pentru tine?”

– „Ei bine, știi tu, să nu duci lipsă.”

– „Deci, ce înseamnă fericirea pentru tine?”

– „Să nu fii trist, nemulțumit.”

– „Vreau pace.”

– „Ce înseamnă asta?”

– „Păi, știi tu, să nu mai fie război.”

Nu asta, nu aia; definirea imaginii, a idealului prin ceea ce nu este în el, în loc de ceea ce este în el. Problema cu concentrarea pe „fără război” este că te concentrezi în continuare pe război. Problema cu concentrarea asupra faptului de a nu mai fi bolnav este că încă te concentrezi asupra lipsei de bunăstare, nu asupra bunăstării. Te concentrezi pe lipsă și limitare și nu pe abundență și potențialitate.

Majoritatea oamenilor par să știe ce NU își doresc. Concentrează-ți atenția și intențiile asupra acelor idealuri pe care le vrei, le dorești, le tânjești, le poftești. Fă ca această focalizare să fie clară și distinctă.

Înțelege imaginea pe care te-ai concentrat. „Prosperitatea este abundența tuturor lucrurilor ținute în minte și aproape de inimă.” Cât de clare și exacte sunt idealurile tale? Cât de multă dorință, pasiune este atașată de ele? Cât de concentrată este imaginea din mintea ta? Cât de concentrată este dorința ta ca acel ideal să fie supralicitat în viața ta? Complexitatea vieții este faptul că este minunat de plină de distrageri. Iată-te aici, concentrat asupra unui scop sau obiectiv și apoi apare acest lucru incredibil de intruziv.

Poate că ești la facultatea de medicină, total concentrat să devii medic. Apoi apare acest tip grozav, te îndrăgostești, și înainte de a-ți da seama, ești acasă, practicând maternitatea în loc de medicină și ducându-ți copilul la pediatrul, care ai fi putut fi tu dacă nu ți-ai fi permis să fii distrasă, să îți pierzi concentrarea. Sau poate că ești ocupată să te ocupi de crearea unei afaceri și apare un obstacol aparent major, așa că te răzgândești, îți schimbi planul, îți schimbi concentrarea către următoarea idee grozavă de afacere și către următoarea după aceea.

Viața este plină de distrageri, ceea ce ne face să ne pierdem ușor concentrarea.

Câștigătorii rămân concentrați. Uneori, ei sunt atât de concentrați încât nici măcar nu le poți atrage atenția.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top