Now Reading
Cum să obții ce îți dorești folosind sistemul semințelor

Cum să obții ce îți dorești folosind sistemul semințelor

livia-soare
cum-să-obții-ce-îți-dorești-folosind-sistemul-semințelor

Sistemul semințelor sau sistemul tiparelor mentale reprezintă un ansamblu de concepte și instrumente de lucru străvechi prin care să ne îndeplinim orice obiectiv ne propunem: financiar, relațional, carieră, sănătate, leadership etc.

Acest sistem stă la baza Institutului Diamond Cutter (DCI) fondat în 2010 de către Geshe Michael Roach și fiind un sistem internațional, este prezent în 35 orașe din 20 țări  din lumea întreagă.

DCI a fost numit după una dintre cărțile fundamentale ale filosofiei asiatice, „Sutra Șlefuitourlui de diamante” (Diamond Cutter Sutra) , care oferă o descriere profundă și detaliată a viziunii asiatice asupra cauzei și efectului. Diamond Cutter Sutra oferă o metodă clară pentru a crea rezultate specifice sau pentru a rezolva probleme în orice domeniu al vieții.

Aceste concepte străvechi și-au dovedit eficacitatea de mai bine de 2.500 de ani și ne ajută pe noi, oamenii moderni, să înțelegem mai bine modul în care funcționează realitatea și cum putem să creăm în viața noastră exact acele experiențe pe care ni le dorim.

Ideea centrală a acestui sistem ne duce cu gândul la un fel de agricultură mentală deoarece constă în faptul că, pentru tot ce ne dorim să obținem în viața noastră, trebuie să plantăm semințe, să le udăm și să avem răbdare să rodească – la fel ca în cazul în care ne dorim roșii în grădina casei: plantăm semințe, iese răsadul, crește, udăm periodic și apoi culegem roșiile.

În aceeași ordine de idei, putem folosi același principiu al semințelor pentru a pune capăt oricărei experienței provocatoare sau neplăcute din viața noastră – în sensul că trebuie să ne oprim din a mai planta acel tip de semințe care au creat neplăcerile.

Dar cum se plantează tiparele mentale (semințele)? Tiparele mentale se imprimă în fluxul nostru mental prin tot ceea ce facem, prin tot ceea ce spunem și tot ceea ce gândim despre ceilalți. Dar de cele mai multe ori, plantăm semințele fără să conștientizăm acest proces și asta ar fi o explicație bună pentru diversele noastre experiențe pe care nu le înțelegem.

Sistemul semințelor vine cu această idee nouă, structurată care să ne ajute să înțelegem acest mecanism al tiparelor mentale pentru a-l folosi în viața de zi cu zi ca să obținem viața pe care ne-o dorim.

Să dăm un exemplu: dacă vrei să lucrezi pe planul financiar, poți aplica sistemul semințelor folosind tehnica celor 4 Pași astfel:

  • Decide ce îți dorești (să obții o anumită sumă lunar, să îți dublezi veniturile, să scapi de datorii, să achiți un credit etc.).
  • Găsește o persoană care este în aceeași situație ca și tine, își dorește același lucru.
  • Ajută periodic aceea persoană să obțină ceea ce își dorește.
  • În fiecare seară, bucură-te că ai ajutat acea persoană și bucură-te pentru toate faptele bune pe care le faci pentru ceilalți.

De ce să încerci să aplici sistemul semințelor? Pentru că prin tehnica celor 4 Pași reușești de fiecare dată să obții ceea ce îți dorești – pe toate planurile, pentru că te bucuri de toate faptele bune pe care le faci pentru alții – și asta îți dă multă energie și pentru că ai un sentiment de împlinire că îi ajuți și pe alții să îndeplinească dorințele – contribuind astfel la o lume mai bună.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top