Now Reading
4 motive pentru a experimenta mai des buna dispozitie

4 motive pentru a experimenta mai des buna dispozitie

Revista Psychologies

Bucuria este legata de spiritul nostru, da sens vietii noastre. Mai mult, o buna dispozitie ne ajuta sa abordam pozitiv provocarile vietii. Iata patru motive pentru care ar trebui sa ne permitem sa avem mai des o buna dispozitie.

 

Buna dispozitie ne face sa fim mai curajosi

Atunci cand esti bine dispus accepti cu usurinta sa te expui la riscuri moderate. Daca o sa mergeti in marile magazine, puteti gasi diferite moduri prin care proprietarii incearca sa va creeze o buna dispozitie.

Un comerciant bun stie bine ca un client bine dispus este si mai „larg la punga”. In concedii, cu siguranta ca veti cheltui mai multi bani. Si asta tot pentru ca sunteti mai bine dispusi decat in zilele de lucru.

 

Buna dispozitie ne face mai creativi

La scoala, cu siguranta ati avut colegi mai mereu bine dispusi, sau, poate ati constatat ca voi insiva ati gasit mai repede rezolvarea unei probleme atunci cand ati fost veseli.

Parintii promit adesea copiilor recompense pentru un rezultat bun iar acesta nu este decat un mecanism de a bine dispune copilul, in asteptarea darului convenit.

 

Buna dispozitie ne face altruisti

Daca o sa mergeti pe strada si o sa scapati din mana ceva, sa fiti atenti la cei din jur. Oamenii bine dispusi sar repede in ajutorul vostru pe cand cei neutri trec, fara sa va ofere sprijinul.

Daca asistati la o cununie religioasa o sa vedeti mai multi cersetori la poarta. Si ei au constatat ca oamenii bine dispusi sunt mai generosi, oferind cu usurinta in momentele de veselie.

 

Buna dispozitie ne face sa luam hotarari mai bune

Studiile de specialitate au ajuns la conluzia ca oamenii veseli pot sa examineze o problema mult mai rapid si mai metodic decat subiectii neutri.

Oamenii care sunt bine dispusi nu accepta riscuri exagerate si nici nu sunt cei mai docili dar, cu siguranta, sunt oamenii care au cele mai mari realizari profesionale si personale.

 

De Angelica Agachi, psiholog

[email protected]

Tel. 0746.014.567

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top