Now Reading
Ce este și ce nu este sănătatea emoțională

Ce este și ce nu este sănătatea emoțională

Sănătatea emoțională ne ajută să trăim vieți mai împlinite și să avem o relație mai bună atât cu noi înșine, cât și cu cei din jurul nostru. Dar cum arată oamenii sănătoși emoționali? Ce avem de făcut pentru a ajunge acolo?

Citește și:

Dezvoltare personală: 3 lucruri pe care nu e niciodată târziu să începi să le faci

Cum să renunți la scenarii negative și îngrijorări nefondate

Oamenii sănătoși emoțional sunt cei care dețin controlul asupra propriilor emoții și comportamente. Sunt cei care rezistă atunci când întâmpină probleme și sunt capabili să construiască relații puternice și de durată.

Important de știut este că nu o dobândim peste noapte ci că presupune efort și muncă pe care să o depunem pentru noi înșine, pentru a ajunge acolo unde ne dorim.

Pentru că sănătatea emoțională are un rol pozitiv, emoțiile pozitive sunt necesare pentru a o atinge.

Cei care reușesc să și-o construiască sunt mai mulțumiți de ei înșiși și de viața lor, au mai mult chef de viață, abilitatea de a depăși obstacole, sunt mai flexibili și adaptabili, știu să echilibreze diferite aspecte ale vieții, au încredere în ei înșiși și o bună stimă de sine. Toate motivele pentru a ne dori să ajungem acolo.

Dincolo de optimism sănătatea emoțională este abilitatea de a înțelege în mod autentic ce anume ne face pe noi înșine fericiți.

Pentru a atinge un astfel de echilibru, nu încerca să îți negi emoțiile negative sau să te raportezi la ele ca fiind un semn că nu ești cum trebuie. Sănătatea emoțională nu înseamnă că nu vei simți emoții negative, ci că le vei accepta și gestiona corect.

Astfel de emoții fac parte din viața noastră interioară și sunt firești. Permite-ți să le experimentezi și conștientizează că ele nu îți afectează viața emoțională sau fericirea. Observă-le, încearcă să le înțelegi și acceptă-le ca parte din tine.

Să crezi că ascunderea emoțiilor negative și mimarea optimismului este un semn de sănătate emoțională, este greșit.

Pentru a ajunge acolo unde îți dorești, evită să te blamezi pentru reacțiile emoționale necontrolate, dar și să atribui vina celor din jurul tău. Primul tău pas trebuie să fie cel al conștientizării și asumării.

Important pentru drumul maturizării și echilibrării tale emoționale este să te accepți pentru ceea ce ești.

Foto: shutterstock.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top