Now Reading
Cum ne incurajam gandirea pozitiva

Cum ne incurajam gandirea pozitiva

Schimbarea modului de gandire sta in puterea noastra. Iar gandirea pozitiva ne este accesibila prin exercitiu constant. Iata cum putem incerca sa ne schimbam tiparele negative.

 

Constientizare si control

De multe ori, ceea ce pierdem din vedere este ca noi detinem puterea asupra gandurilor noastre. In loc sa ne lasam coplesiti si demoralizati de negativism, il putem constientiza, inainte de toate.

Odata acceptate gandurile negative, nu trebuie sa le analizam, aprofundam si acutizam. Putem in schimb sa le combatem cu propuneri optimiste.

Pentru fiecare idee negativa, incearca sa gasesti o alternativa. Poate pentru inceput, aceasta din urma, prin puterea obisnuintei, nu iti va parea verosimila.

Chiar si asa, repetarea acestui tipar, treptat, te va scoate din cercul vicios. De multe ori, chiar daca pe moment doar simulam o buna dispozitie, aceasta transmite un mesaj benefic mintii noastre.

 

Gestionarea gandurilor

Pe modelul in care ne sortam hainele si stim ce vrem sa purtam, la fel ne putem alege si gandurile. Nu te pierde in ganduri care te intristeaza, ci decide sa le reformulezi intr-o maniera mai prietenoasa.

Nimic nu este pe cat de catastrofal ne imaginam noi ca ar fi. Dar daca ruminam la nesfarsit aceleasi idei, ajungem nu doar sa fim convinsi de ele ci si sa actionam, inconstient, in virtutea lor.

Si, revenind la garderoba, stii ce ai de facut cu hainele care nu iti mai plac, nu? In acelasi mod poti actiona si in privinta gandurilor.

Desigur, este un proces care presupune efort sustinut, dar are un final pozitiv, care trebuie sa fie obiectivul tau principal.

 

Rabdare si perseverenta

Poti fi sigura ca nu vei incepe sa gandesti pozitiv instant, doar pentru ca ti-ai propus sa incerci. Rutina gandurilor negative este dificil de combatut, motiv pentru care va trebui sa acorzi multa atentie acestui proces.

La fel de natural iti va fi sa nu constientizezi gandurile tale negative ci sa le lasi sa se deruleze pe fundal. Totusi, dintre acestea, vocea ta critica are cateva idei „preferate” pe care le tot repeta.

Incearca sa le identifici pe cele mai evidente intai si porneste de la ele. Totodata, acestea sunt si cele mai puternice si persistente.

Doar cu rabdare vei invata sa iti schimbi tiparele de gandire si sa te detasezi de negativism. In felul acesta insa, in primul rand vei invata sa te cunosti si intelegi mai bine, consolidandu-ti in primul rand relatia cu tine.

 

Foto: 123rf.com

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top