Now Reading
Felul cum ne miscam ne dezvaluie starea de spirit

Felul cum ne miscam ne dezvaluie starea de spirit

Revista Psychologies

Starea de spirit ne poate afecta felul in care mergem: persoanele triste merg cu umerii aplecati in fata, iar cele fericite merg foarte sigure pe sine.

 

Poate asta nu a fost o noutate, insa atunci cand incercam sa imitam mersul unei persoane, ii preluam si starea pe care o are!

Potrivit studiului publicat in „Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry”, persoanele care au fost puse sa mearga cu mai putina miscare a bratelor si cu umerii lasati in fata au experimentat stari psihice de tristete, fata de cele ce au fost puse sa mearga intr-un mod mai vioi.

Nicolas Troje, co-autorul acestui studiu, spune ca este normal ca mersul sa ne fie afectat de starea pe care o avem, insa aceasta cercetare a vrut sa arate faptul ca se poate intampla si invers, ca mersul sa afecteze starea de spirit.

Troje si colegii sai au rugat participantii la studiu sa citeasca anumite cuvinte, unele care exprima fericirea, altele care exprima tristetea, apoi i-au invitat sa mearga pe o distanta scurta, iar la final sa scrie toate cuvintele pe care le-au citit cu cateva minute in urma. Cei ce au mers mai abatut si-au amintit mult mai multe cuvinte care exprima tristetea.

Starea de spirit ne afecteaza si memoria! Cei cu tendinte depresive tind sa isi aminteasca mult mai multe lucruri negative din viata lor, in special cele legate de ei insisi.

 

Autor: Cristiana Coman

Foto: Woman walking on path in green summer park

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top