Now Reading
Invata sa fii tu!

Invata sa fii tu!

Revista Psychologies

Da-ti voie sa traiesti asa cum simti tu! Pare un cliseu poate prea des intalnit in ultimul timp, dar iata ce se intampla daca in viata ta esti un simplu actor.

Daca vei continua sa traiesti pentru a-i multumi pe ceilalti, pentru a obtine zambete si „asa da-uri“ nu vei fi fericita cu tine, pentru ca te vei mutila, vei sacrifica ceea ce te implineste pe tine si asta te va costa in timp: stima de sine scazuta, neincredere in ceea ce faci si multa nefericire.

Vei cauta mereu aprobarea celor din jur, familie, prieteni, straini, si asta te va epuiza, vei suferi atunci cand vor da din cap dezaprobator, cand iti vor spune ca nu x era solutia, si se vor supara ca nu ai facut ceea ce ar fi facut ei.

In acest caz de cele mai multe ori taci pentru ca nu ai dreptul sa mai spui ceva, ai gresit, iar acum ei sunt cei care te vor ajuta, si cum sa iti critici salvatorii?!

Opreste-te, lasa masca de sticla (asa cum o numeste Paler), si ai curajul sa fii cum esti tu de fapt, greselile sunt normale pentru evolutia ta, parerile proprii fac parte din tine, din personalitatea ta si asta nu inseamna ca ceilalti te vor respinge.

 

Ce e de facut

Incearca sa te rupi de oamenii care te vor docila, nu mai incerca sa le faci pe plac. Incepe prin a le spune punctul tau de vedere si cere-le sa iti respecte felul tau de a-ti trai viata.

Fa o schimbare de mediu, pleaca intr-o vacanta sau mergi cat de des poti intr-un loc unde iti place si care te relaxeaza.

Daca ceva te nemultumeste, e timpul pentru o schimbare. Curaj!

Citeste, uita-te la filme care te motiveaza, te fac sa zambesti.

Mediteaza, te va ancora mai bine in realitate. Daca nu ai ocazia sa mergi la cursuri, invata singura tehnici eficiente.

Asculta muzica, te va relaxa si vei face fata mai bine stresului cotidian.

Gaseste-ti un hobby, daca iti place sa pictezi fa-o, nu trebuie sa fii profesionist pentru asta.

Invata sa traiesti cu tine, nu-ti fie teama sa ramai tu cu tine! Experimenteaza singuratatea si bucura-te de beneficiile ei.

 

De Viorica Bogatu

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top