Now Reading
Cum sa rezolvi eficient orice problema cu care te confrunti

Cum sa rezolvi eficient orice problema cu care te confrunti

Revista Psychologies

Sa cuceresti un varf de munte poate fi similar cu depasirea incercarilor vietii. Asemanator, rezolvarea de probleme presupune in primul rand organizare.

 

Planificarea

Escaladarea muntelui presupune hotarare si un plan bine pus la punct. Practic, invatam sa gestionam sarcinile dificile, prin demontarea lor in elemente mai mici.

Fiecare calatorie incepe cu primul pas. Important este sa stim si care este acest pas pe care trebuie sa il facem.

 

Bucuria calatoriei

Acest lucru presupune prezenta aici si acum. Adica savurarea vietii cat timp asteptam job-ul ideal, casa mult visata etc.

Conteaza sa apreciem calatoria si nu doar destinatia finala. Altfel, riscam sa ne blocam in nefericire si pierdem din vedere lucruri importante.

 

Reflectarea

Cand te afli in varful muntelui, poti vedea tot drumul parcurs. Odata atins obiectivul, ofera-ti timp sa te gandesti la efortul depus, la piedicile depasite.

Totodata exerseaza gratitudinea si apreciaza-te pentru rezultatul obtinut. Suntem tentati sa nu ne iertam anumite esecuri si sa le permitem sa ne blocheze, in timp ce multe reusite trec aproape neobservate.

 

Provocarea

Natura iti ofera privelisti minunate, iar linistea si pacea sunt nepretuite. O asemenea provocare ne face sa le privim cu ochi buni pe cele viitoare: oportunitati de crestere personala.

Incarca-te asadar cu energie pozitiva pentru a strabate noi drumuri si a-ti atinge noi obiective.

 

Perseverenta

Situatiile dificile ne invata care ne sunt limitele, care sunt cele mai bune decizii pe care le putem lua si ca, totusi, putem inainta indiferent de circumstante.

De multe ori piedicile ne demoralizeaza si avem tendinta sa abandonam drumul. De pe urma acestora avem insa multe de invatat si devenim mai puternici.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top