Now Reading
Secretul unei personalitati atragatoare

Secretul unei personalitati atragatoare

Revista Psychologies

Exista trei nevoi fundamentale pe care le au toti oamenii. Le putem spune “cei trei A”, sau tehnicile cu ajutorul carora ne vom face prieteni.

Acceptarea

Cu totii tanjim sa fim acceptati asa cum suntem, dar foarte putini indraznim sa fim complet naturali in societate.

Nu iti fixa standarde  personale rigide despre cum crezi ca ar trebui sa actioneze ceilalti. Un psiholog spunea: “nimeni nu are puterea sa schimbe pe cineva, dar iubindu-l asa cum e, acestuia ii este data puterea sa se schimbe singur”.

Care sunt temerile tale? Lucrurile de care iti este rusine? Accepta-te cu toate calitatile si defectele tale si intra pe traiectoria unei vieti mai bune.

 Aprobarea

Aprobarea este un pic mai mult decat acceptarea, ea trece dincolo de simpla tolerare a greselilor cuiva si descopera ceva pozitiv, ceva ce poate sa ne placa. Oamenii se bucura mult mai tare de un compliment atunci cand le lauzi o calitate care nu este chiar atat de vizibila.

  Aprecierea

A aprecia inseamna de fapt a spori valoarea, sau contrariul lui, a deprecia – a scadea valoarea. Gandeste-te  cat de valorosi sunt membrii familiei, colegii, prietenii, imagineaza-ti modalitati simple prin care sa le demonstrezi cat de mult ii pretuiesti, arata-le ca sunt persoane cu adevarat deosebite in viata ta.

 

Autor: psihoterapeut, consilier psihologic Marcelica Chiriac

Tel. 0726 750 659

Bacau

 

Foto: Paper dolls

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top