Now Reading
Bullyingul, dezbătut la o nouă conferință WEBDIDACTICA

Bullyingul, dezbătut la o nouă conferință WEBDIDACTICA

Revista Psychologies
bullyingul-dezbătut-la-o-nouă-conferință-webdidactica

Pe 19 octombrie va avea loc o nouă conferință WEBDIDACTICA. De data aceasta tema abordată este: „Prevenirea fenomenului de bullying în școli”.

Conferința se va desfășura ONLINE, pe platforma Zoom Webinars, începând cu ora 17:00 și are drept scop principal conştientizarea consecinţelor pe termen scurt şi lung ale acestui fenomen.

Bullyingul este un fenomen întâlnit, din păcate, în mod frecvent, în școli, și cu efecte negative asupra elevilor, indiferent de rolul pe care îl au: de martor, de agresor sau de țintă a comportamentului de bullying.

Prin această conferință ne dorim să atragem atenția asupra fenomenului de bullying, care a luat o amploare fără precedent și, în același timp, să prezentăm modalități de prevenție și intervenţie în diminuarea acestuia precum și tehnici de schimbare a comportamentelor agresorilor şi de apărare emoţională a celor agresaţi.

Conferința este organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Revista PSYCHOLOGIES România, în cadrul programului Conferințele WEBDIDACTICA Educațional și se adresează elevilor, profesorilor, părinților, cât și celor care activează într-un mediu educațional.

În cadrul conferinței, psihologi, profesori, specialiști și reprezentanți ai unor organizații și instituții educaționale, implicate în stoparea acestui fenomen vor prezenta informații utile și metode eficiente, prin care, atât elevii, cât și cadrele didactice vor putea contribui la prevenirea și combaterea fenomenului de bullying.

„Din păcate ne confruntăm, din ce în ce mai des, cu comprtamente de bullying în școli. Elevii care sunt ținta acestor comportamente sunt mult mai predispuși să prezinte probleme psihologice și emoționale, mergând de la o stimă de sine redusă, până la depresie și, uneori, chiar dorința de a-și lua viața. De aceea, este foarte important ca elevii să știe să identifice comportamentele de bullying și, de asemenea, să știe ce pot face în astfel de situații, indiferent că sunt martori sau ținte ale acestui comprtament”, a declarat Florentina Negrescu, psiholog, speaker în cadrul conferinței.

Înscrierile se realizează prin completarea unui formular, disponibil pe site-ul Fundației Dan Voiculescu. Se acordă certificat de participare!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top