Now Reading
Au început înscrierile pentru Inovaliment 2022

Au început înscrierile pentru Inovaliment 2022

Revista Psychologies
au-început-înscrierile-pentru-inovaliment-2022

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează o nouă ediție a Târgului Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar „INOVALIMENT”.

Evenimentul va avea loc în perioada 21-25 noiembrie. Ca și la edițiile anterioare, participarea este gratuită.

Aplicațiile pot fi încărcate, până pe 10 noiembrie 2022, pe www.inovaliment.ro, la secțiunea înregistrare proiect.

În bătălia pentru Marele Premiu INOVALIMENT din acest an, cercetătorii trebuie să vină cu soluții viabile pentru rezolvarea problemelor legate de alimentația modernă.

Tema ediției din acest an îi provoacă pe cercetători înscriși la Inovaliment să propună „Soluții inovatoare  la provocarea mondială de transformare a sistemului alimentar”.

Lucrările de cercetare din acest an pot fi înscrise în următoarele categorii: Biotehnologii, Alimente sustenabile, Alimente funcționale, Ingrediente inovatoare, Securitate alimentară, Aplicații tehnologice avansate.

„La fel ca și la edițiile trecute, cele mai valoroase lucrări înscrise vor fi distinse cu diplome de recunoaștere științifică, pentru cele 3 categorii, respectiv Biotehnologii, Inovație și Alimentele Viitorului. De asemenea, va fi acordat, ca în fiecare an, Marele Premiu Inovaliment. Toate lucrările premiate vor fi promovate și evaluate, în vederea transferului tehnologic, deoarece unul dintre obiectivele târgului este acela de a conecta cercetarea științifică cu mediul de business”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect Senatul Științific al FDVDR.

În bătălia pentru Marele Premiu INOVALIMENT din acest an, cercetătorii trebuie să vină cu soluții viabile pentru rezolvarea problemelor legate de alimentația modernă. Tema ediției din acest an îi provoacă pe cercetători înscriși la Inovaliment să propună „Soluții inovatoare  la provocarea mondială de transformare a sistemului alimentar”.

Inovația și sustenabilitatea rescriu deja viitorul industriei alimentare, la nivel global. Începând din 2020, INOVALIMENT reunește sute de specialiști, la singurul târg dedicat cercetării și inovării din domeniul alimentar din România.

INOVALIMENT se adresează tuturor cercetătorilor și specialiștilor din industria alimentară, atât cei din mediul universitar, cât și cei care lucrează în cadrul institutelor și stațiunilor de cercetare din România, dar și din alte țări.

În cadrul târgului sunt acceptate lucrările brevetate sau în curs de brevetare, indiferent dacă acestea au fost prezentate sau nu și în cadrul altor expoziții, cu excepția brevetelor pentru care s-a realizat transferul tehnologic.

Târgul Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar „INOVALIMENT” a ajuns la cea de-a treia ediție și este organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Facultatea de Stiințele și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunarea de Jos, Galați, Facultatea de Stiința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj și Forumul Inventatorilor Români.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top