Now Reading
Cel mai nou proiect al ASAP România

Cel mai nou proiect al ASAP România

Revista Psychologies
Cel mai nou proiect al ASAP România

Șase instituții de învățământ din București, Brașov și Constanța vor deveni școli model în colectarea separată a deșeurilor reciclabile, în cadrul proiectului inovator Școala ASAP+. Lansat de ASAP România, acest program propune acțiuni extinse de educare și conștientizare, având ca obiectiv încurajarea colectării responsabile a deșeurilor și protejarea mediului înconjurător. Pe parcursul următoarelor luni, elevii și personalul școlar vor participa la diverse activități menite să promoveze practici eco-friendly și să stimuleze implicarea în protejarea mediului. Proiectul vine în sprijinul instituțiilor de învățământ din România care doresc să obțină statutul de „Școală Verde”, conform cerințelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), obligatorii fiind  eco-educația și implicarea activă a elevilor în soluționarea problemelor de mediu.

Cele 6 instituții de învățământ parte din această inițiativă sunt: din București – Liceul Teoretic ”Jean Monnet”, Colegiul Național ”Iulia Hașdeu”, Colegiul German Goethe și Colegiul Național ”Grigore Moisil”, din Brașov – Colegiul Național ”Àprily Lajos” și din Constanța – Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”. Cel mai nou proiect al ASAP România

Cu siguranță, unul dintre pașii esențiali pe care colegiile și liceele implicate în proiectul ASAP+ îi vor întreprinde constă în implementarea infrastructurii pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile. Această inițiativă vizează adaptarea corectă a facilităților la dimensiunea clădirii și la numărul de elevi. Partea interactivă a proiectului este concepută astfel încât să ofere o experiență captivantă liceenilor, aceștia având oportunitatea de a explora teme legate de sustenabilitate prin intermediul activităților și jocurilor propuse de ASAP România, inclusiv Jocul „Adevăr sau Reciclare” cu Alex Zamfir și alte evenimente speciale desfășurate în școlile lor. Nu sunt uitați nici profesorii, proiectul incluzând și acțiuni pentru ei, cum ar fi implementarea kitului digital ASAP pentru ”Săptămâna Verde” și instruirea dedicată colectării separate a deșeurilor reciclabile. Toate unitățile de învățământ implicate vor avea acces la materiale informative esențiale privind procesul de colectare separată.

Elementul inedit al proiectului Școala ASAP+ este pictura murală ce va fi realizată pe pereții exteriori ai acestor instituții de învățământ, marcate astfel ca școli model. Ilustrația pentru graffiti este realizată de către Radu Crețu, cunoscut în online drept Cracklez. 

Proiectul Școala ASAP+ este, la acest moment, un proiect pilot, un exemplu de bune practici în comunitățile locale. În funcție de reacțiile comunităților implicate și de rezultatele obținute prin acțiunile desfășurate, ASAP va continua  și va recalibra inițiativele similare pentru viitorul an școlar.

 Pentru mai multe informații despre Școala ASAP+, consultați pagina dedicată a proiectului. 

Despre ASAP România

ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilitate socială inițiat de Fundația The Institute, care urmărește să genereze schimbare în comportamentul adolescenților față de plastic, de la utilizare la colectare separată și reciclare. Obiectivul ASAP este acela de a contribui activ la promovarea educației pentru mediu în rândul publicului țintă și de a crea cea mai mare infrastructură unitară pentru colectarea separată a deșeurilor în vederea reciclării în toate școlile din România. În prezent, programul e activ în peste 1.600 de școli din 36 de localități și municipii reședință de județ din România, informațiile despre colectare separată și reciclare ajungând la peste jumătate de milion de elevi din ciclurile preuniversitare.

 

ASAP este un program susținut de Lidl România, care contribuie la obiectivele strategiei REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte. Strategia REset Plastic cuprinde cinci zone de acțiune – de la evitarea folosirii plasticului în ambalaje și regândirea designului acestora, la reciclare și acțiuni de ecologizare, până la inovare și educare în domeniu.

Toate informațiile despre programul ASAP sunt disponibile pe site-ul oficial ASAP România și pe conturile de social media, Facebook, Instagram și TikTok

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top