Now Reading
David Anghel și educația de excelență la Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

David Anghel și educația de excelență la Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Revista Psychologies
Campionatul mondial la matematica

David Anghel, campion mondial la matematică și laureat al aurului la Olimpiada Națională de Matematică, s-a întâlnit astăzi, la sediul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, cu expertul în educația de excelență și psihologul Gabriela Maalouf.

David, înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, a povestit despre parcursul său, despre cum părinții și profesorii pot să contribuie la dezvoltarea talentelor, despre inovația în educația de excelență, dar și despre cum putem susține tinerii talentați din România să își atingă potențialul maxim.

Tânărul geniu al matematicii din România, a împărtășit experiența sa remarcabilă în lumea competițiilor internaționale și naționale de matematică. David Anghel a expus în detaliu diferențele notabile între cele două olimpiade, evidențiind provocările întâlnite în cadrul fiecăreia dintre ele. El a oferit o perspectivă esențială asupra modului în care competițiile naționale pot fi îmbunătățite pentru a se alinia standardelor și rigorii olimpiadelor internaționale.

În acest moment, David deja a acceptat oferta Massachusetts Institute of Technology, unde a fost invitat cu o bursă completă și urmează să ajungă în luna august, în SUA.

Următoarea provocarea pentru David este Balcaniada de Matematică, care va avea loc la sfârșitul lunii aprilie, în Bulgaria. În 2023, olimpicul român a reușit să obțină la această competiție punctajul maxim, iar anul acesta vrea să-și reconfirme rezultatul obținut anterior.

Recent, David Anghel s-a înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, unde își folosește talentul și pasiunea pentru matematică pentru a inspira și motiva generațiile viitoare. Astfel, tânărul geniu nu doar că ridică ștacheta pentru generațiile viitoare de matematicieni, dar și devine un ambasador al excelenței și al potențialului nelimitat al României în domeniul matematicii.

Proiectul „100 de tineri pentru dezvoltarea României” lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este dedicat tinerilor talentați și supradotați din România, cu vârsta cuprinsă între 3 și 35 de ani. Campania își propune să promoveze tinerii care s-au făcut remarcați prin performanțe deosebite în educație, cultură, sport și inovație, încurajând rezultatele deosebite ale acestora. Cei 100 de tineri care ne fac mândri că suntem români vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești.

Înscrierile în cadrul proiectului se fac pe fundațiadanvoiculescu.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top