Now Reading
Târg de științe dedicat Zilei Pământului la Liceul Româno-Finlandez

Târg de științe dedicat Zilei Pământului la Liceul Româno-Finlandez

Revista Psychologies

Într-o lume aflată în continuă schimbare și evoluție, este important să încurajăm și să susținem interesele copiilor, în zone cât mai diverse, dar mai ales adaptate contextului permanent de dezvoltare rapidă a tehnologiei. Prin implicarea în activități care le stimulează gândirea critică, rezolvarea de probleme și creativitatea, copiii își dezvoltă capacitățile mentale și își îmbunătățesc abilitățile de concentrare și reziliența. Aceste competențe cheie sunt extrem de valoroase pe termen lung, întrucât le oferă o bază solidă pentru succesul academic și profesional.

În acest context, Liceul Româno-Finlandez, în parteneriat cu Asociația Femeilor în Inginerie, Știință și Tehnologie (AFIST), organizează în data de 22 aprilie 2024, Science Fair, un târg de științe dedicat Zilei Pământului și adresat elevilor de gimnaziu și liceu.

În cadrul târgului, vor fi expuse peste 20 de experimente, realizate de către elevi – amintim printre ele balon comestibil cu heliu, sistem inteligent de reciclare, Vulcan subacvatic, combustibil alternativ, e-compost, panou solar din CD-uri – care au fost anterior selectate din peste 50 de proiecte înscrise. Juriul, format dintr-un reprezentant al liceului, un reprezentant AFIST și invitați, specialiști în domeniile din aria curriculară științe, va desemna cele mai inovative proiecte și va oferi premii pe măsură: laptopuri, imprimante 3D și camere foto Instax Mini.

Expoziția de experimente va fi deschisă publicului luni, 22 aprilie, în intervalul 10:00-14:00, la sediul Liceului Româno-Finlandez.

“Acest tip de  evenimente oferă copiilor oportunitatea de a-și putea expune proiectele și realizările, de a primi feedback și recunoaștere pentru munca depusă și de a interacționa cu experți din diverse domenii. Astfel, ei își pot descoperi pasiuni noi și pot fi inspirați să-și urmeze visurile și aspirațiile. Pentru că, așa cum spunea și Albert Einstein, “Cel mai important lucru este să nu te oprești niciodată din a-ți pune întrebări”,  a declarat Ana-Maria Ioniță, director adjunct al Liceului Româno-Finlandez și parte din echipa de proiect.

 

  • Despre Liceul Româno-Finlandez

Liceul Româno-Finlandez este prima școală care a implementat principiile învățământului finlandez în România.

Proiectul a început în anul 2010 și urmărește să aducă plus-valoare educației din România prin adaptarea metodelor și ideologiei educației finlandeze, care, în momentul de față, este sistemul cel mai performant din mediul educațional european.

Viziunea noastră este să creăm un reper educațional pozitiv și inovativ în România. Păstrând curriculum-ul românesc, dorim să optimizăm rezultatele elevilor noștri prin abordare individualizată, centrată pe elev și să punem în valoare potențialul creativ al fiecărui copil în parte.

Începând cu nivelul preșcolar și până la cel liceal, ne dorim să le oferim elevilor noștri un mediu în care ei să se dezvolte armonios, să-și descopere calitățile și talentele, să-și creeze propriul traseu de învățare și să devină astfel performanți în societatea viitorului.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top