Now Reading
Extinde-ți zona de confort

Extinde-ți zona de confort

Revista Psychologies
extinde-ti-zona-de-confort

Din punct de vedere psihologic, zona de confort este o graniță mentală artificială în care iți păstrezi un sentiment de securitate și în afara căreia te confrunți cu un mare disconfort. În mare parte, zona de confort este o reflectare a imaginii tale de sine și a modului în care crezi și aștepți să se întâmple lucrurile.

Când te afli într-o situație inconfortabilă sau una care nu se potrivește așteptărilor tale, ai face orice să te simți din nou confortabil. Mulți oameni decid să rămân în locuri de muncă sau relații care nu mai reprezintă de mult timp un mediu plăcut în care să poată să evolueze zi de zi, doar pentru că se tem de necunoscut.

Adevărul este că dacă alegi să rămâi mereu în zona ta de confort nu vei afla niciodată de ce ești capabil să faci sau care este adevăratul tău potențial. Adevăratele reușite vin atunci când iți dai voie să te aventurezi măcar puțin în afara zonei tale de confort. Dacă, totuși, iei decizia de a te deplasa dincolo de circumstanțe, oameni și experiențe cu care ești deja familiar, iți vei da ocazia să pășești pe calea dezvoltării personale, o cale care te obligă să iți testezi limitele și să devii ușor, ușor omul care ai vrea să fii.

Citește continuarea pe www.learningnetwork.ro

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top