Now Reading
Gândeşte pozitiv, apoi acţionează cu entuziasm

Gândeşte pozitiv, apoi acţionează cu entuziasm

daniela-irimia
gândeşte-pozitiv-apoi-acţionează-cu-entuziasm

Succesul nostru în viaţă este determinat nu de ceea ce ni se întâmplă, ci de modul în care reacţionăm la ce ni se întâmplă.

În medie, un om are zilnic între 50.000 și 70.000 de mii de gânduri atât simple, cât și complexe. Din păcate, însă, conform studiilor oamenilor de știință, 70%-80% dintre acestea sunt negative… Iar gândurile sunt cele care ne dictează acţiunile.

Un simplu gând are nevoie de 150 de milisecunde pentru a procesa informația și pentru a determina o acțiune ulterioară. Ce vreau sa subliniez de fapt? Gândurile ne controlează viaţa! Deci, pentru a prelua controlul asupra propriei vieţi, e nevoie să înveţi să îţi controlezi gândurile. Te miră faptul că până la 80% din gândurile unui om obiţnuit sunt negative? Priveşte în jurul tău şi vezi cum se comportă oamenii, ce fac, cât de fericiţi sunt…

Psihologia pozitivă s-a dezvoltat în a doua jumatăte a secolului XX, avându-i ca principali promotori pe psihologii Martin E.P. Seligman şi M. Csikszentmihalyi şi se concentrează pe punctele forte şi virtuţile care îi ajută pe oameni să aibă succes în viaţă şi să fie fericiţi.

Citeşte continuarea pe www.learningnetwork.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top