Now Reading
NLP-ul este un manual de viață, cu o serie de aplicații care te pot face mai încrezător și mai eficient

NLP-ul este un manual de viață, cu o serie de aplicații care te pot face mai încrezător și mai eficient

Revista Psychologies
nlp-ul-este-un-manual-de-viață-cu-o-serie-de-aplicații-care-te-pot-face-mai-încrezător-și-mai-eficient

Dinamismul, efervescența, presiunea și nevoia de rezultate imediate ale vremurilor contemporane împing omul modern către o depășire a propriilor limite. Însă implicațiile subtile nu sunt neapărat constructive, în condițiile în care psihicul uman este complex și vulnerabil la potențialul distructiv în care este ancorat, asemănător cu al nisipurilor mișcătoare.

După sute de mii de ani de evoluție, oamenii se confruntă cu unul dintre cele mai dure teste ale supraviețuirii, din toate timpurile. Într-un ambalaj modern, trăim o veritabilă lege a junglei, în care doar cele mai puternice și adaptabile exemplare se mențin pe linia de plutire și evoluează, în timp ce majoritatea își irosesc potențialul și energia vitală în fața provocărilor cotidiene și ale piedicilor autoimpuse. Nu ne raportăm la persoanele care vor să ne saboteze, pentru că nu avem nevoie de ele pentru asta – știm să ne autosabotăm și fără intervenția acestora. În oglindă regăsim singurele blocaje în calea propriei dezvoltări. Se manifestă, cel mai adesea, sub forma neîncrederii în sine, a anxietăților, a instabilității sau a dependenței de oameni, lucruri, substanțe, emoții și credințe preluate. Răspunsul la încercarea de a ne depăși blocajele se află chiar în noi sau în modelele de oameni pe care îi alegem, odată ce ne realizăm menirea, puterea constructivă și de manifestare”, susține Mihai Vasilescu, fondator www.minemotions.com, Master Trainer NLP și Lifestyle Coach.

Mihai Vasilescu susține că problemele de adaptare și de disconfort față de propria persoană pot fi rezolvate pentru totdeauna, independent de decorurile cotidiene sau de situațiile imprevizibile, în numai 147 de ore, grație unui curs special, întins pe parcursul a șapte luni de zile, cu câte un modul teoretic și practic, susținut și asimilat în fiecare lună.

Ultimii doi ani ne-au pus în fața unor decoruri greu de anticipat, la care mintea fiecăruia a încercat să se adapteze din mers, într-o manieră aproape exclusiv pur instinctuală. Criza medicală mondială, urmată de presiunea subliminală a unui conflict armat în proximitate i-a făcut pe mulți dintre noi să își modifice nu doar câteva dintre obiceiuri și manifestări ale existenței cotidiene, ci și structuri interioare profunde ale controlului de sine și ale autodisciplinei. Omul modern s-a văzut nevoit să coabiteze atât cu propriile anxietăți, cât și cu presiunile sociale crescute, pe fondul instabilității. Atras într-un vârtej, fără repere, acesta s-a comportat ca un învins prin neasumare, neștiind ce să facă pentru a se echilibra. Tânjim resemnați după echilibru și o stabilitate personală, socială, mentală, emoțională, profesională și financiară, însă pedalăm în gol, fără o altă finalitate decât cea a degradării și epuizării fizice, emoționale și morale. Asta în condițiile în care soluția de dezvoltare și transformare a potențialului a fost și este accesibilă oricui: NLP – Programarea Neuro-Lingvistică, cea care acoperă trei dintre cele mai importante componente implicate în crearea experienței umane: neurologie, limbaj și programare sau procesare internă”, completează Mihai Vasilescu, Master Trainer NLP.

Neuro se referă la modul în care procesăm gândurile în mintea noastră, lingvistică determină cum comunicăm și relaționăm cu noi înșine precum și cu alte persoane, iar programarea se referă la tiparele comportamentale învățate prin experiență. NLP este un sistem complet și unic ce a preluat și adaptat elemente din cibernetică, gramatică transformațională, psihologie, psihoterapie Gestalt și hipnoza Ericksoniană, pentru o reală și rapidă îmbunătățire personală.

NLP a fost creat de Richard Bandler și John Grinder în anii 70. Scopul lor a fost să descopere cum unii oameni obțin rezultate excelente, iar apoi să creeze modele care să le permită altor persoane să asimileze procesul. De-a lungul anilor au fost studiați terapeuți și oameni de succes în multe domenii și au fost dezvoltate o multitudine de tehnici, oferind o abordare radical diferită față de psihoterapia și consilierea tradițională, centrată pe problemă sau pe cauza acesteia, nicidecum pe soluție.

NLP-ul oferă opțiuni și alegeri despre schimbările și abordările vieții cotidiene, cu un accent pus de descoperirea propriilor structuri de percepție, gândire, evaluare, integrare, luare a deciziilor și aplicarea lor sub formă de strategii. În felul acesta, raportarea la propriile trăiri și experiențe asigură o bază extrem de solidă pe care se poate sprijini apoi întregul proces de dezvoltare personală și exprimare a potențialului latent.

Cursurile de NLP reprezintă astfel o mostră a celei mai bune, durabile și înțelepte investiții – în propria persoană. Mai multe detalii despre cursuri sau resurse pot fi consultate pe platforma www.minemotions.com.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top