Now Reading
Solitudine – Timp cu tine

Solitudine – Timp cu tine

Revista Psychologies

Esti obisnuita sa petreci timp cu tine? Daca nu, poate este momentul sa incluzi si acest obicei in ritualurile tale. Iata cateva idei pentru a petrece timpul in solitudine.

Adori sa conduci? Intr-un weekend, urca-te in masina, singura, si mergi incotro te duce drumul. Poate ca suna ciudat, dar este o modalitate excelenta de a petrece timp cu tine!

Canta, asculta ce muzica doresti, analizeaza-ti gandurile… imbratiseaza solitudinea si fa din tine tovarasul ideal de calatorie, cel mai bun prieten pe care il ai.

Daca ai teama de abandon, acesta este un bun exercitiu de desensibilizare; la fel este si pentru cei care sunt extrem de preocupati de judecata celor din jur si care simt din plin presiunea sociala – oare ce spune lumea despre faptul ca ai plecat singura intr-o scurta calatorie?

Daca ai nevoie de inspiratie pentru a spune „da” unei astfel de calatorii, recomandam vizionarea filmului Elizabethtown, care ii are in rolurile principale pe Orlando Bloom si Kirsten Dunst. Vei vedea cum timpul pe care ti-l acorzi tie intr-o astfel de calatorie, poate fi o investitie de calitate.

Iar daca scuza ta este lipsa carnetului sau a unei masini, afla ca la fel de placuta poate fi si o calatorie cu trenul. Ai fost vreodata intr-o excursie singura?

De ce sa nu iti acorzi aceasta ocazie, cautand doar sa te relaxezi si sa te incarci cu energie? Alege o destinatie pe placul tau, citeste, fa plimbari in natura, viziteaza, ia masa in oras.

Invata sa te rasfeti singura si sa iti acorzi anumite placeri si in lipsa unei companii. Mai mult, demonstreaza-ti ca si lucrurile simple pot deveni semnificative. Ca singuratatea poate fi transformata in timp de calitate.

Spui ca o astfel de calatorie presupune cheltuieli la care nu esti dispusa pe moment? Improvizeaza! Poti iesi singura in oras, la o cafenea.

Poti face o plimbare prin parc. Te poti plimba pe stradute ale orasului tau, pe care nu ai mai fost pana acum. Descopera un muzeu pe care ai tot amanat sa il vizitezi. Fa-ti curaj si mergi singura la film.

Ai o multime de posibilitati! Nu trebuie decat sa iti doresti sa iti acorzi ocazia sa le descoperi si sa fii deschisa acestei experiente.

Timpul pe care ti-l acorzi tie te ajuta sa devii principalul tau sprijin in momentele dificile cu care te confrunti de-a lungul vietii.

Te invata independenta si echilibrul, iti ofera anumite repere dupa care te poti ghida mereu pentru a te intoarce catre tine.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top