Now Reading
Trei cărți de dezvoltare personală pe care e obligatoriu să le citești

Trei cărți de dezvoltare personală pe care e obligatoriu să le citești

Cei care vor să aibă o carieră de top, indiferent de domeniul ales, trebuie să învețe permanent. Este un proces care nu se încheie niciodată. Pentru că doar învățând poți să te dezvolți. Dacă te numeri printre cei care își doresc să evolueze, pentru că tot vine weekendul și poate ai ceva mai mult timp liber, îți recomandăm trei cărți de dezvoltare personală pe care e obligatoriu să le citești. Așa cum spune și Anthony Robbins, unul dintre cei mai cunoscuți autori și speakeri de dezvoltare personală.: „drumul succesului este întotdeauna în construcție. Este un traseu progresiv, nu un sfârșit care trebuie atins”.

Una dintre cărțile de dezvoltare personală pe care este obligatoriu să le citești este și Liderii buni pun întrebări extraordinare. Bazele unui Leadership de Succes”. Atunci când discutăm despre Leadership nu avem cum să nu îl amintim pe John C. Maxwell, acesta fiind unul dintre cei mai renumiți specialiști în această direcție. A scris zeci de cărți și le-a vândut în peste 26 de milioane de exemplare.

Cartea de față ar trebui citită de către toți cei care vor să ajungă lideri în domeniul în care lucrează și chiar dacă sunt deja în vârf, ea arată care este importanța întrebărilor, dar și ce se poate obține în urma întrebărilor pe care le pui. Așa și este structurată cartea. Pe de o parte, în întrebări pe care le adresezi altora și, pe de altă parte, în întrebări pe care le primești de la lideri. Autorul îți explică în carte de ce este bine să îți creezi obiceiul de a pune întrebări: evident, e posibil să primești răspunsuri care să te ajute să obții lucruri sau să evoluezi, să socializezi, ceea ce creează conexiuni, deschide uși.

Cu siguranță, această carte conține informații valoroase și direcții care te vor ajuta să te dezvolți. Învață și tu să folosești puterea întrebărilor și viața ți se poate schimba, așa cum a susținut și autorul că i s-a întâmplat când a conștientizat că întrebările îi pot fi mult mai folositoare decât și-ar fi imaginat.

Ce alte cărți de dezvoltare personală îți recomandăm să mai citești

O altă carte de dezvoltare personală pe care este obligatoriu să o citești este și „Începe cu ceea ce nu-ți place”. Cartea, scrisă de speaker-ul motivațional și autor de dezvoltare personală Brian Tracy, tratează problema stringentă, pe care o avem cei mai mulți dintre noi, cea a gestionării timpului cât mai eficient. Sau cum să scapi de toate acele lucruri neplăcute pe care le tot amâni sperând că o să scapi de ele. Tocmai de aceea, autorul îți recomandă să începi cu cele mai complicate sarcini din lista de TO DO. Rezolvând urgențele care nu îți sunt deloc pe plac, vei fi mai motivat să treci la următoarea sarcină, care deja va fi mai ușoară. Specialiștii susțin că amânarea unei activităţi care nu este în zona ta de confort va duce la acumularea stresului, iar de aici multe alte probleme.

Citește continuarea articolului pe Revista CARIERE.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top