Now Reading
3 adevăruri ca să-ți construiești încrederea în tine

3 adevăruri ca să-ți construiești încrederea în tine

Revista Psychologies
: 3 adevăruri ca să-ți construiești încrederea în tine

Încrederea este o abilitate care poate fi învățată. Adesea, ne uităm la oamenii încrezători și presupunem că trebuie să fi avut această calitate de la naștere. Și deși este adevărat că unii oameni au încredere în mod inerent, alții dintre noi trebuie să lucreze la asta. Dar, la fel ca mersul la sala de fitness și dezvoltarea mușchilor sau a rezistenței, creșterea încrederii în sine este ceva ce poate fi învățat și dezvoltat în timp, cu puțin efort…

1 ÎNCREDEREA ESTE… ABUNDENTĂ

De obicei, când vorbim despre încredere, pornim de la un loc al lipsei. Vorbim despre sindromul impostorului, sentimentul că nu suntem suficient de buni și că ne simțim descoperiți, sau sentimentul de instabilitate în propria noastră încredere de sine.Te invit să privești încrederea ca un spațiu de abundență din care și tu poți lua exact atâta cât ai nevoie.

2 ÎNCREDEREA ESTE… A TA

Gândește-te la un moment în care te-ai simțit cel mai încrezător. Nu trebuie să fie un moment mare – ar putea fi un moment în care ai vorbit public, când cântai la cor sau piate o conversație cu prietenii despre ceva ce te pasionează. Încearcă să încorporezi acel moment – plasează-te înapoi acolo și stai în el pentru o vreme scurtă. Ce poți să vezi, să auzi, să simți și să mirosi? Apoi, analizează acel moment – ce a fost acel lucru care te-a făcut să te simți încrezător? Cum era prezența ta? Cum te-ai simțit? Ce vezi în tine? Cum stai sau te așezi? Ce faci cu mâinile tale? Cum te-ai pregătit pentru asta? În final, reflectă asupra a ceea ce poți învăța despre tine în acel moment. Cum poți să iei asta cu tine în momentele în care îți lipsește încrederea în prezent?

 

Citește continuarea articolului în ediția noiembrie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top