Now Reading
4 practici care să îți sporească rapid echilibrul interior

4 practici care să îți sporească rapid echilibrul interior

Revista Psychologies
4 practici care să îți sporească rapid echilibrul interior

Cunoașterea propriei persoane este secretul zilelor echilibrate și al momentelor care demonstrează forța interioară. Indiferent că vorbim de autocontrol, disciplină, armonie sau naturalețe în comportament, toate acestea sunt rezultatele unui echilibru interior bine realizat și corect înțeles. Echilibrul interior este cea mai bună relaționare dintre minte, sentimente și corp. Tocmai de aceea există mai multe metode de a descoperi și a rezolva unele probleme din mintea noastră și de a antrena o bună sănătate mintală. Iată doar câteva dintre practicile captivante cu efecte pozitive.

Concentrarea la detalii

Atenția și răbdarea sunt elemente cheie pentru a putea armoniza relația cu noi înșine. În orice situație avem nevoie de atenție la micile schimbări și de răbdare pentru a înțelege de unde au apărut acestea, ce ne-a determinat să ajungem într-un anume punct sau de ce am reacționat într-un anumit mod, la o situație întâlnită. A avea grijă de minte se face și prin a o ține ocupată cu activități ce necesită atenție. Nu ezita să experimentezi: cumpără niște acuarele guase și încearcă să pictezi ce îți vine prima dată în minte sau rezolvă un puzzle cu un număr uimitor de piese. Revino la pasiunile mai vechi și împletește cum ai învățat de la bunica sau scrie primele pagini din cartea de care ai spus că te apuci acum câțiva ani. Micile reușite, îmbinate cu perioadele de atenție sporită într-o anumită direcție, tind să creioneze mai ușor unele răspunsuri și lucrurile se așază mult mai bine în minte – este mai liniște și, astfel, poți gândi și mai bine.

Meditația

Auzim foarte des de meditație, iar partea cea mai interesantă este că, în realitate, nu este o practică nouă sau de neînțeles. În realitate, cei mai mulți dintre noi reușim să avem starea propice meditației, fără să ne dăm seama și fără să o etichetăm astfel.

Această stare este legată de posibilitatea de a face liniște completă în minte și suflet, pentru a putea alinia corect prioritățile, gândurile sau dorințele pe care vrem să le manifestăm. Aparenta reticență a celor ce resping meditația este dată de frică, deoarece credem că nu vom putea să ne concentrăm suficient sau că este pierdere de timp. Din fericire, meditația se poate învăța, antrena și stăpâni, odată cu trecerea timpului. Alege să sprijini acest proces prin suport audio (sunete potrivite și chiar meditații ghidate) și vei simți o îmbunătățire surprinzătoare a stării tale de echilibru.

Obiceiurile sănătoase

Dacă până acum am discutat mai mult despre partea interioară, inevitabil, este important ca și corporal să ne simțim bine, pentru a ajunge la acea stare de echilibru. Pentru început, totul pornește de la acceptare și conștientizare, ca, mai apoi, dacă nu suntem mulțumiți de anumite aspecte, să hotărâm schimbarea.

Prin obiceiuri sănătoase înțelegem alimentație hrănitoare și mese regulate, hidratare, mișcare în aer liber, dar și în sala de fitness, rutine de îngrijire a pielii, zile libere pentru a practica un hobby. Cititul este de asemenea unul dintre cele mai sănătoase obiceiuri, cu efecte pozitive pe termen lung. Dezvoltarea personală și acumularea cunoștințelor contribuie la o creștere uimitoare a stimei de sine, ceea ce, corelat cu restul practicilor enumerate anterior, vor contribui la o creștere a gradului general de fericire personală.

Comunicarea deschisă

Probabil ideea aceasta a comunicării nu pare să aibă legătură cu echilibrul interior, la prima vedere. În realitate, tot ceea ce transmitem formează o reacție care, mai apoi, se întoarce la noi și modifică stări de spirit, comportamente și acțiuni. Comunicarea deschisă se referă, în situația de față, la a exprima cu sinceritate ceea ce simțim (nu cu duritate), pentru a nu acumula frustrări nespuse, care se rostogolesc în timp și formează o stare generală de nemulțumire și neînțelegere.

Când vine vorba de comunicare deschisă, ca receptori ai mesajului, trebuie să avem o disciplină, pentru a înțelege ceea ce ni se transmite. O ascultare activă este caracterizată de răbdare și de a înțelege și empatiza cu ceea ce ni se transmite, nu doar a asculta și a aproba din reflex.

Astfel, cu doar câteva idei ce pot fi puse în practică în mod constant, calitatea vieții tale se poate îmbunătăți simțitor. Practicarea recunoștinței și recunoașterea lucrurilor bune din jurul nostru sunt acele detalii care fac din mediul înconjurător un loc potrivit, pentru un echilibru interior de invidiat. Evident că nu putem avea mereu zile liniștite, echilibrate sau pline de zâmbete. Dar, fără îndoială, modul echilibrat în care alegem să trecem prin aceste zile este cel care ne definește starea de spirit ulterioară.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top