Now Reading
Chillosofia: Credința. Relația cu Dumnezeu.

Chillosofia: Credința. Relația cu Dumnezeu.

Valeria Jalenco

Astăzi, în rubrica Chillosofia, Valeria Jalenco ne vorbește despre libertatea de exprimare și rolul credinței în procesul de comunicare cu oamenii.

 

Trigger

La o întâlnire cu Sadhguru, el a spus: “Dacă nu ai încredere în oameni, ai o relație dificilă cu Dumnezeu/Divinitatea.”

Am analizat cu toate dimensiunile Sinelui meu (inteligența sexuală, rațională, emoțională) cuvintele lui și am rezonat cu mesajul transmis.

Dacă ai o relație bună cu Dumnezeu – te poți baza pe tine, dacă nu, suferi de anxietate și depresie, trăiești în deznădejde.

Raționalizarea credinței

Problema societății este imaginea distorsionată a Creatorului, acesta fiind prezentat drept un spion nevăzut care îți numără greșelile. Oare are el timp să ne spioneze 24/7?

De ce Chillosofia

Chillosofia ne protejează de pericolul de a fi judecați pe baza unei erori de gândire (uneori, chiar e vorba de probleme psihice grave).

Dacă vrei să explorezi o trăire autentică numită protecție, te invit să citești sugestiile de mai jos.

Câteva reguli de respectat pentru a deveni un om liber:

Nu te lăsa limitat de nicio doctrină, teorie sau ideologie. Toate sistemele de credință sunt doar linii directoare pentru acțiune, nu sunt adevărul absolut.

Să nu crezi că cunoștințele pe care le deții acum sunt neschimbabile, că reprezintă adevărul absolut. Nu fi îngust la minte și limitat de opiniile actuale.

Învață și exersează principiul nepermanenței față de opinii pentru a fi deschis la dobândirea de noi puncte de vedere. Adevărul se găsește în viață, nu în concepte. Fii dispus să înveți de-a lungul vieții și să observi realitatea din tine și din jurul tău tot timpul.

Nu forța alți oameni, inclusiv copiii, să îți accepte opiniile, indiferent dacă se referă la putere, divertisment, bani, propagandă sau chiar educație. Cu toate acestea, printr-un discurs plin de compasiune, ajută-i pe ceilalți să evite bigotismul.

Nu te pierde în anturajul tău. Practică respirația atentă pentru a te întoarce la ceea ce se întâmplă în momentul prezent. Fii în contact cu uimitorul, revigorantul și vindecarea din interiorul tău și cu cei din jurul tău. Cultivă  semințele bucuriei, păcii și înțelegerii în interiorul tău pentru a facilita transformarea în profunzimea conștiinței.

Aplică recomandările și practică Chillosofia

Relația cu ceilalți se construiește, vom începe cu autostrada Inimii. Îți recomand o meditație ghidată, disponibilă în mod gratuit pe canalul de YouTube Chillosofia.

 

https://youtu.be/N17o114y0TI?si=UBidTKVnxTrrXmNe

 

Valeria Jalenco

Chillosof

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top