Now Reading
Dansul sacru al energiei kundalini

Dansul sacru al energiei kundalini

elena-carmen-ţuca
Dansul sacru al energiei kundalini

„De ce continui să dansez? Dansul este o călătorie, iar eu călătoresc încă. Dansul este o poveste, iar povestea mea încă se mai scrie. Dansul este viață, iar eu încă sunt vie”. (autor necunoscut)

Belly dance-ul sacru este un dans captivant de frumos, plin de mister și senzualitate. Ca și Yoga, există de mii de ani, are capacitatea de a integra energiile feminine și masculine în corp, ajutând femeia să fie o ființă întreagă de frumusețe care se manifestă într-un corp fizic. Dansul arab ritualic permite femeii să-și valorifice puterea interioară și să o manifeste în lume, eliberând-o din robia impusă de sine și de către societate.

Belly dance-ul ajută o femeie să înflorească simțindu-se mai feminină și fericită cu ea însăși. Pe măsură ce te conectezi în mod autentic la sine și activezi uterul, devii un vas sacru prin care curge energia ta Kundalini. Pântecele fiecărei femei conține toată emoțiile reprimate, relațiile trecute, corzile de atașament cu foștii parteneri de cuplu sau sexuali, modelele vechi de relaționare, nașterile traumatice, rănile emoționale, abuzul sexual, emoțional sau fizic. Aceste depozite din uter sunt atât al tale, cât și moștenite de la înaintașele tale.

Există un caracter sacru în interiorul fiecăruia dintre noi, care este adesea suprimat de societatea modernă și, deoarece este ascunsă, trebuie depus mai mult efort pentru a permite acestei energii Kundalini să curgă prin coloana ta și să te elibereze pentru a putea fi cine ești cu adevărat – FEMEIA SACRĂ!

Și totuși, ce este energia Kundalini?

Kundalini este o energie latentă ce se află în fiecare dintre noi.

În mitologia hindusă, Kundalini este o zeiță șarpe care stă adormită la baza coloanei vertebrale, înfășurată de trei ori și jumătate în jurul primei chakre. Numele ei este Kundalini Shakti și reprezintă energia divină Shakti, potențialul energizant al vieții însăși.

În anumite circumstanțe, energia Kundalini se trezește și începe să se ridice prin corp, străpungând și deschizând chakrele în timp ce se mișcă în modul ei ondulat, asemănător unui șarpe, eliberând energiile stocate și blocate.

Kundalini este o forță primară, care atunci când este eliberată, creează o conexiune verticală între chakre prin deschiderea canalelor subtile cunoscute sub numele de nadi, mai precis, canalul central care se mișcă în sus pe coloana vertebrală numit sushumna. Dacă pui apă printr-un furtun mic la presiune foarte mare, capătul furtunului se va ondula ca un șarpe. În mod similar, energia intensă a lui Kundalini se ondulează în corp pe măsură ce se ridică prin chakre și poate fi văzută și ca urmare a conectării acestora între ele. Teoretic, pe măsură ce chakrele se măresc, rotirea unuia poate determina rotirea celei de deasupra sau de dedesubt.

Kundalini este practic o forță de vindecare. În belly dance-ul sacru, aceasta este activată prin șerpuirea corpului: prin realizarea cercurilor cu pelvisul, a semnului infinitului executat cu șoldurile, a șerpuirii brațelor în timp ce se realizează mișcări ale infinitului cu pieptul și prin unduirea abdomenului. Astfel, realizând toate aceste mișcări șerpuitoare, te aliniezi cu spiralele geometrice ale universului.

Dansând prin propriile blocaje, observi ceea ce ai nevoie pentru a vindeca, învăța și visa, explorând și experimentând puterea ta înnăscută.

Când aduci conștientizare, compasiune, integrare și lumină sinelui umbră, dai corpului permisiunea de exprimare, libertate și bucurie. Astfel, conectezi uterul la inimă pentru a programa, restructura, dezvăța și activa căile energetice ale corpului tău. Pe măsură ce recunoșți și renunți la condiționarea, controlul, egoul și trauma ta, viața poate fi, de asemenea, împlinită, vindecată de sine și plină de iubire!

La grupurile de terapie de lucru pe feminitate prin metode psihoterapeutice combinate cu belly dance-ul sacru, integrez aspectele spirituale, mentale, emoționale și fizice ale vieții. Aceasta este o invitație de a-ți îmbrățișa dansatoarea interioară! Aceste întâlniri de grup sunt perfecte pentru cine dorește să devină un întreg și să se bucure de feminitatea ei divină! Pentru că belly dance-ul sacru îți permite să mergi dincolo de minte și să ai încredere în inimă, îți extinde existența pentru a transcende în posibilități nesfârșite!

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top