Now Reading
Nu am nimic, dar sunt plin de resentimente

Nu am nimic, dar sunt plin de resentimente

eliza-kazan

Este important să înțelegem diferența dintre emoții și sentimente.

Emoțiile sunt intempestive, nu se pot controla, în schimb, sentimentele sunt trăiri complexe pe care ne străduim din răsputeri să le ascundem.

O persoană poate afirma cu ușurință că nu are nimic, dar să fie plină de resentimente. Tocmai mecanismele mentale sunt cele care ascund adevărul față de sine. 

Atunci când se atinge un apogeu al resentimentelor, corpul nu mai poate ascunde și exteriorizează ceea ce se află în interior. Astfel, pot apărea dermatite sau diverse afecțiuni ale pielii, care sunt un semnal de alarmă. Pot apărea formațiuni rugoase care nu s-au mai manifestat până acum și pentru care nu există tratament în medicina alopată. 

Există însă și un impact energetic despre care vreau să-ți vorbesc. Atunci când trăiești cu resentimente (ură, ranchiună, furie etc.), te lași acaparat de aceste energii negative care încep să se manifeste prin tine în raport cu persoana căreia îi porți sâmbetele. Acea persoană poți fi chiar tu. Atunci când manifesti ură, ranchiună, resentimente față de cineva, este ca și cum tu deschizi o poartă prin care vei primi atacuri energetice. Dacă alegi să și ataci acea persoană, care de multe ori este un agresor, răul crește: energiile negative nu se bat între ele ci se completează și cresc! Astfel tu devii și mai ranchiunos, conflictul nu dispare iar sănătatea se poate deteriora.

Practic, dacă tu ai resentimente față de o persoană și ea față de tine, fiecare dintre voi deschide o poartă către energiile negative. Ranchiuna crește iar corpul nu mai poate procesa atâta frustrare. Ura și ranchiuna sunt arme pe care celălalt le va folosi împotriva ta, cu permisiunea ta.

Ca să te eliberezi de aceste scenarii, este nevoie să îți schimbi atitudinea, să te eliberezi de emoții și de agresivitate și să înveți să ierți. Iertarea este o tehnică prin care te eliberezi de stringurile energetice negative.

Pe lângă aplicarea acestor tehnici, este nevoie să îți revizuiești comunicarea cu acele persoane care îți provoacă resentimente. Comportamentul lor trebuie revizuit. Dacă vor. Dacă nu sunt deschise spre armonizarea relației dintre voi, este mai bine să închideți aceste relații sau, în cazul în care contextul nu permite închiderea relației, cel puțin de stabilit niște granițe clare peste care cealaltă persoană să nu mai treacă. 

În felul acesta se poate face tranziția de la o relație toxică la o relație bazată pe respect.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top