Now Reading
2 martie: Luna Nouă în Pești

2 martie: Luna Nouă în Pești

mihaela-totir2
2-martie-luna-nouă-în-pești

Mâine, la 19:35 fix – ora României – se formează pe cer aspectul de Lună Nouă în Pești, aspect care se întâmplă atunci când cele două luminarii, Soarele și Luna se află în același semn zodiacal, de data aceasta în ultima zodie, adică Pești.

Știm deja că Luna Nouă este un eveniment ce marchează noi începuturi ce ne oferă ocazia de a lansa noi intenții în Univers. Desigur, intențiile să fie lipsite de așteptarea unui rezultat într-o formă concretă întrucât acest aspect ține de Voința Divină, și nu de noi.

Pe de altă parte, Peștii – ultima constelație din roata zodiacului, anunță sfârșituri. Sfârșitul unor procese lungi, consumptive și care ne-au învățat, de-a lungul timpului, că lupta nu conduce către rezultatul mult așteptat, cât mai degrabă intensifică suferința emoțională din acea poveste de viață.

De data aceasta, alături de Soare și Lună, participă și Jupiter care se apropie vertiginos de Neptun activând astfel conjuncția din 12 Aprilie dintre cei doi guvernatori ai Peștilor, Jupiter și Neptun.

Tot pe 2 martie, ne bucurăm și de conjuncția la grad perfect dintre Venus, Marte și Pluto în Capricorn ce formează și un aspect frumos cu Destinul din Taur, în timp ce cu Nodul Sud – Karma – din Scorpion formează un sextil. Pentru cei familiari cu lumea astrologiei, aceste aspecte sunt benefice și ne aduc adevăruri și soluții, conștientizări cum le mai spunem – menite să ne aducă posibilitatea unei noi alegeri, diferite de ceea ce am fost învățați să facem. O nouă poziționare ce poate vindeca un lanț întreg de traume ce a răzbătut peste generații.

Această energie puternică de Pești amestecată cu energia din Capricorn produce transformări psihice profunde ce ne permit recunoașteri și delimitări clare ale limitelor noastre. Ne ajută să înțelegem ce putem face cu adevărat, care este rolul nostru acolo și să acceptăm ceea ce nu ține de noi să modificăm. Este o perioadă extrem de senzitivă și este nevoie de multă conștiență, respirație, dar și un inventar zilnic a ceea ce este al nostru versus ceea ce preluăm. Este o ocazie de a ne debarasa de ceea ce nu ne mai folosește și de a ieși din povești de viață care s-au terminat demult, dar al căror sfârșit nu am vrut sau nu am putut să îl acceptăm.

De asemenea, este o perioadă în care putem somatiza mai mult tocmai pentru că suntem deschiși emoțional la mediul înconjurător. Putem observa acum obiceiuri, de care nu eram conștienți că le avem, pe care le facem automat, iar acum să înțelegem deodată cât de mult damage ne creează. Un stil de viață, anumite alimente, băuturi, produse de igienă. Atenție la ce consumați, pe cine ascultați, ce terapeuți vă alegeți. Este plină lumea de vindecători pe care clientul, suferindul, îi investește cu autoritate în timp ce vindecătorul își caută propria validare prin succesul tău. Atenție în fața cui vă deschideți și trauma cui o preluați de acolo. Atenție la presiunea care vine spre voi prin vinovăție și sentimentul că ai greșit, că nu ești perfect, că este datoria ta să faci acolo aceva.

Retragerea în tine, în sufletul tău, în mediul tău de siguranță te ajută să te ții departe de această contaminare. Vocea interioară îți vorbește dacă nu îi lași pe ceilalți să interfereze cu ea. Rolurile de salvator se activează acum, iar cei care nu pot să gestioneze acest exces emoțional se vor îndrepta spre ceilalți; să le arate ei calea. Este datoria ta față de tine însăți să îți protejezi această voce interioară de contaminarea din exterior și să o onorezi prin ascultare. Să te onorezi pe tine.

În versiunea pozitivă, această energie este un izvor de empatie și compasiune pe care suntem invitați să o manifestăm față de noi în primul rând. De asemenea, este o lună bună pentru dezvoltarea creativității și a vindecării prin artă: pictură, desen, grafică, povești vindecătoare, imaginație, fotografie, film.

Iată mai jos domeniile de viață activate de această lunație pentru fiecare zodie în parte:

Berbec: închiderea unor situații grele, vechi, acceptarea a ceea ce se întâmplă, ieșirea din luptă, oboseală, somn, confuzie.

Taur: prieteni, anturaj, cerc de influență și planuri de viitor, grupuri și activități de grup.

Gemeni: recunoaștere profesională, regândirea unor planuri profesionale, imagine publică, relația cu autoritatea.

Rac: relația cu străinătatea, călătorii, studii superioare, sistem de credinţe și valori, justiţie.

Leu: bani proveniţi din asocieri sau prin partenerul de viață, relația cu puterea, tranformare, sex, reglaje karmice.

Fecioară: relații și parteneriate, relația de cuplu, statut și imagine socială.

Balanță: obiceiuri și rutina zilnică, relația cu corpul, vitalitatea, sănătatea, echilibru minte-corp-suflet, modul în care consumi resursele.

Scorpion: creativitatea, iubirea, viața sentimentală, copiii, proiecte de suflet, expresie de sine.

Săgetător: familia, casa, căminul, copilăria, sentimentul de securitate și protecția.

Capricorn: comunicare, contracte, relația cu frații/ vecinii, cursuri/ specializări, deplasări.

Vărsător: banii din munca proprie, valoarea personală, stima de sine, independenţa financiară.

Pești: personalitate, cine sunt eu?, imaginea, felul în care dorești să fii percepută, look.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top