Now Reading
Schimbarea este singura constantă din Univers

Schimbarea este singura constantă din Univers

mihaela-totir2
schimbarea-este-singura-constantă-din-univers

Jupiter a intrat în Taur pe 16 Mai și plănuiește să stea aici un an de zile, cam până pe 25 mai 2024. Va avea și o perioadă de retrogradare, dar până atunci are altă treabă. Revin când o să fie cazul, acum aș vrea să povestesc puțin despre crucea aceasta cosmică pe semne fixe pe care o vom resimți cu toții, fie că știm de ea, fie că nu. Dacă știi, ajută să identifici mai ușor când este nevoie de un efort suplimentar pentru centrare.

Jupiter este planeta optimismului, oportunității, norocului și expansiunii. În Taur, Jupiter va aduce binecuvântări în acea zonă a vieții tale care a fost „cutremurată” de Uranus, cel care tranzitează zodia Taurului din 2018, iar din 2021 împreună cu Axa Destinului. Jupiter în Taur este o energie benefică și primul lucru pe care îl vei observa încă de la începutul acestui tranzit sunt beneficiile schimbărilor pe care le-ai făcut până acum, împreună cu un sentiment de ușurare ca urmare a presiunii trăite în ultima perioadă. Jupiter va călători acum alături de Uranus, ceea ce poate aduce descoperiri puternice și schimbări benefice de paradigmă în domeniul vieții tale guvernat de zodia Taur în astrogramă.

În plus, Jupiter în Taur stabilizează orice a fost inițiat pe timpul lui Jupiter în Berbec. Este de la sine înțeles că energia lui Jupiter combinată cu cea de Taur să fie plăcută și confortabilă, având în vedere că Jupiter aduce noroc și oportunitate, iar Taurul guvernează banii și abundența! Această perioadă promite oportunități financiare și materiale, uneori din noroc chior! Cu Jupiter în Taur este un moment prielnic pentru a discuta cu un consilier financiar pentru creșterea banilor cash, a economiilor sau a oricăror alte investiții în ceva palpabil.  De asemenea, grădinile și munca pământului aduc roade multe și bune, Taurul fiind și zodia fertilității.

În plus, fiind într-un semn guvernat de Venus, Jupiter în Taur are un aer de decadență, iar lumea artei poate simți că renaște. Taurul este asociat cu vocea, iar acum mulți cântăreți talentați pot pătrunde pe scena mondială. Artiștii înfometați s-ar putea trezi ajunși bine, deoarece mulți oameni au un interes de a cumpăra opere de artă frumoase! Foarte probabil ca pe parcursul acestui tranzit să te simți atrasă de bunuri de înaltă calitate, de tip lux sau exclusiviste. Dar să nu uităm că Jupiter este și lacom, nu se satură, drept urmare există si o tendință spre lăcomie și/sau acumulare de resurse!

Următoarea vedetă astrală care a intrat pe scenă este Marte cel viteaz care va „performa” aici din 20 mai până pe 10 Iulie.

Când Marte tranzitează zodia Leului, aduce de obicei o explozie de energie mult așteptată! Marte în Leu este extrem de ambițios, jucăuș, încrezător și carismatic! Este o energie puternică de leadership, iar cei cu această poziție în astrograma natală au curajul de a face față oricărei provocări. Este și o combinație de energii care pot inflama ego-ul destul de ușor din cauza lucrurilor pe care în alte contexte le-ai lăsa să se ducă de la sine. Leului îi place să indice cine este responsabil, astfel încât potențialul de conflict inutil crește atunci când Marte tranzitează această zodie.

Dar potențialul de conflict este subliniat și mai mult de această dată întrucât intrarea lui Marte în Leu este abruptă prin formarea unei cruci fixe, puternică și intensă, între Pluto din Vărsător, Jupiter din Taur și Axa Destinului încă aflată pe axa Taur – Scorpion. Această combinație de energii este incredibil de intensă și trebuie sa îți spun că este important acum să fii precaută pe măsură ce treci prin situațiile care apar în această perioadă. Marte, vizavi de Pluto, este indubitabil condus către putere. Pluto poate intensifica izbucnirile de furie atunci când este în opoziție cu Marte. Cu Jupiter în Taur implicat în acest conflict de puteri sunt șanse foarte mari ca acestea să se amplifice.

Cum spuneam, Jupiter amplifică totul, pune paie pe foc și creează o energie extrem de ambițioasă și lacomă. Având în vedere asocierea lui Pluto cu banii și a lui Jupiter cu generarea de bani (cât se află pe tărâmul Taurului), este un indiciu clar de luptă de putere pentru bani sau, extrema cealaltă, probabilitatea unui scurtcircuit financiar la scară mai mare. Pluto este asociat cu puterea și controlul, iar relația Vărsător – Taur, mă trimite cu gândul și la o prăbușire financiară la nivel mai mare, dacă este să iau în calcul tehnologia.

Vestea bună este că implicarea lui Jupiter implică și rezultate pozitive din orice se întâmplă în acest timp.

Revenind la Marte, tranzitul lui prin Leu este intens pe toată durata sa. Marte va rămâne în aspect tensionat cu Jupiter până la începutul lunii iunie, ca mai apoi să înceapă o confruntare cu Uranus ce va ține până la sfârșitul lunii iunie. O altă semnătură de notorietate pentru izbucnirile imprevizibile de furie și frustrare.

Totuși, să nu pierdem din vedere că tranzitul lui Marte prin Leu și conexiunile sale cu Pluto, Jupiter și Uranus vin la pachet și cu o putere creativă și un potențial imens de activare a resurselor aflate în stare latentă. Cu toate acestea, există și potențialul unei mari distrugeri și este recomandabil să fii conștientă de acțiunile și reacțiile tale în acestă perioadă tensionată.

Prezent la tratativele astrale este și Soarele, care în perioada 21 mai – 21 iunie 2023 va însufleți zodia Gemenilor, luminând acest semn de aer, intelectual și mutabil. Gemenii reprezintă o energie dublă, condusă de fâșnețul Mercur, care subliniază multe aspecte ale minții. Acest tip de flexibilitate adus la „războiul” celor 3 grei amintiți mai sus este cel mai potrivit pentru a urmări curiozitățile și a explora unde te duc capriciile.

La intrarea în Gemeni, Soarele bifează unul dintre cele două trigoane anuale cu Pluto, aflat acum în semnul de aer al Vărsătorului. Trigonul Soare – Pluto luminează un sentiment mai profund al scopului și capacitatea de a înțelege adevărurile profunde din spatele a ceea ce se poate desfășura în viața ta. Este un moment în care poți vedea rădăcina oricărei probleme cu care te confrunți și vei demara o sesiune de rezolvare a problemelor care au apărut în săptămânile sau lunile anterioare. Dacă s-au produs schimbări semnificative în timpul eclipselor, acest trigon îți oferă prima imagine de succes în cadrul acestor transformări.

În plus, Soarele în Gemeni îl va „atinge” și pe Saturn și Neptun în Pești. Cu primul chiar pe 27 Mai, aducând o perioadă de provocări și de muncă grea, de obicei în relație cu figurile de autoritate din viața ta. Acest aspect se traduce prin sentimente profunde de melancolie sau senzația că se umple paharul, picătura decisivă! Ești împinsă în față puțin mai tare decât de obicei și, deși această energie poate fi dificilă, cu Saturn, este întotdeauna vorba de îmbunătățire și longevitate. Dacă stima de sine este lovită sub energia creată de Soare și Saturn, cel mai bine este să faci treabă știind că această energie trece rapid și aduce inevitabil o recompensă în viitor.

Întâlnirea Soarelui cu Neptun se întâmplă pe 18 iunie. Vorbim aici de o energie nebuloasă, când capacitatea de a discerne este greșită. Apare confuzia, lipsa de concentrare, lentoarea. Neptun estompează liniile realității și, odată întâlnit cu Soarele, te poți simți puțin pierdută în relația cu obiectivele tale. Este o perioadă benefică pentru odihnă, meditație sau angajarea în orice altă activitate care permite corpului și minții tale să ia o pauză și pur și simplu lasă orice sentimente de îndoială să fie ca mai apoi să treacă.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top