Now Reading
Bellydance sacru: dans terapeutic pentru femeia din tine

Bellydance sacru: dans terapeutic pentru femeia din tine

elena-carmen-ţuca
bellydance-sacru-dans-terapeutic-pentru-femeia-din-tine

„Dragă dans, luminează ceea ce este întuneric în mine, întărește ceea ce este slab în mine, remediază ceea ce este stricat în mine, leagă ceea ce este rupt în mine, vindecă ceea ce este bolnav în mine și reînvie pace interioară și iubirea care au murit în mine!” (autor necunoscut)

Confundat adesea cu o formă de dans erotic, bellydance-ul sacru este o artă străveche, un limbaj plin de simboluri sacre și reprezintă o metodă prin care trezești Divinul Feminin Interior. Este, totodată, și o formă de dans terapeutic, având efect direct asupra corpului, minții și sufletului. Proiectat special pentru corpul feminin, el urmează mișcările naturale ale acestuia. Ca atare, este sigur pentru orice vârstă, condiție sau formă fizică.

Dansul se concentrează pe izolarea diferitelor părți ale corpului. Când privești o dansatoare de bellydance, mișcările par ușoare. Însă, încearcă să dansezi așa timp de vreo oră și vei descoperi mușchi pe care nici nu știai că îi ai. Dansezi desculță, ca să păstrezi legătura cu Mama Pământ; corpul tău spune o poveste, exprimând emoții pentru care cuvintele lipsesc.

În spatele fiecărei mișcări se află o anumită simbolistică. Tremurul emite o vibrație înaltă care curăță energia și emoțiile stagnante. Mișcările spiralate ale pelvisului trezesc forța creativității. Pulsațiile abdomenului inferior activează pântecul și realizează un masaj intern al organelor genitale. Mișcările de la nivelul pieptului deschid centrul inimii. Unduirea corpului distribuie uniform energia. Iar mișcările realizate cu mâinile activează grația și senzualitatea.

Inducând o ușoară formă de transă, bellydance-ul face loc vindecării, deblocării, curățării, activării și dobândirii puterii personale. Te ajută să te conectezi la energia feminină și să te simți mai centrată, mai ancorată în realitate.

Citește continuarea articolului în ediția de noiembrie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește revista lunar, prin curier.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top