Now Reading
Lectură în avanpremieră cu scriitoarele Maria Orban și Mihaela Buruiană

Lectură în avanpremieră cu scriitoarele Maria Orban și Mihaela Buruiană

Revista Psychologies
lectură-în-avanpremieră-cu-scriitoarele-maria-orban-și-mihaela-buruiană

Vă așteptăm cu drag la o lectură în avanpremieră ce va avea loc vineri, 4 noiembrie, la librăria Humanitas Kretzulescu, de la ora 19:00, alături de scriitoarele Maria Orban și Mihaela Buruiană.

Sesiunea va fi moderată de Eli Bădică, coordonatoarea colecției n’autor, iar autoarele vor citi din cărțile pe care urmează să le publice la editura Nemira.

Maria Orban, autoarea „Oameni mari”, va citi din cel de-al doilea său roman, la care lucrează în prezent. Scriitoarea a debutat în volumul colectiv de proză Junii 03, o antologie a tinerilor prozatori brașoveni, îngrijită de Andrei Bodiu, Caius Dobrescu și Alexandru Mușina. În 2021 a câștigat concursul de scenarii Write a screenplay for (WSF)…/ Scrie un scenario pentru…, organizat de Asociația Cinemascop, cu sprijinul HBO Europe, cu scenariul Timp de expunere limitat.

„Oameni mari” este debutul său în proză în volum individual. Romanul a fost nominalizat în 2021 la Premiile „Sofia Nădejde” pentru literatură scrisă de femei, la categoria „Proză Debut”, și a fost selectat pentru Festival du Premier Roman de Chambéry 2022.

Mihaela Buruiană este traducătoare literară (a tradus din engleză și franceză peste 40 de cărți) și cititoare pasionată (puteți arunca un ochi pe pagina ei de Facebook „Palimpsest”). A publicat proză scurtă în „Literomania” (Flash Fiction), „Revista de povestiri” și Revista „Familia”.

În 2023, va debuta literar în colecția n’autor a editurii Nemira cu un volum de povestiri.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top