Now Reading
Călătorie spre prezent

Călătorie spre prezent

ana-maria-stefanescu
calatorie-spre-prezent

Cercetează-ţi inima şi observă: calea către a face este a fi. Lao Tzu

…Ai fost vreodată într-un retreat? (Sau într-o tabară de vară”, cum i se mai spune). Eu da. La primul, în vara lui 2007. Şi nu-l voi uita niciodată. Pentru că, literalmente, mi-a schimbat viaţa.

Însuşi cuvântul retreat” ne şopteşte despre motivul pentru care o astfel de experienţă poate fi profund transformatoare: pentru că este o Retragere. O retragere din trăitul pe orizontala vieţii”. Din veşnicul a face”. O retragere din roata gândirii compulsive. O retragere din obişnuinţe vechi (şi, cel mai probabil, nefolositoare, dacă nu chiar dăunătoare) de relaţionare şi percepţie. O retragere din presiunea socialului. O retragere din câmpul familiei – cu tot ce înseamnă asta.

Şi când atenţia (adică, energia) este, în sfârşit, retrasă din exterior, către ce este îndreptată? Exact. Către interior. Ne facem acest dar imens, al atenţiei către noi înşine. Ne facem darul preţios de a fi cu noi înşine. De a ne asculta, a ne simţi pe noi. De a ne re-cunoaşte pe noi înşine.

Când toate astea se petrec (şi se petrec, deoarece pe lângă puterea deconectării de exterior mai vine şi puterea comunităţii grupului, a celor ce sunt şi ei, călători întru redescoperirea de sine) se creează, în sfârşit, spaţiu pentru evoluţie. Pentru asumare. Pentru vindecare. Pentru conectare autentică. Pentru regăsirea resurselor, comoară nemuritoare ce există în fiecare dintre noi. Energii noi şi proaspete sunt trezite, întru cuvinte potrivite şi acţiuni pe măsură, odată întorşi „în lume”, cum se spune.

Un astfel de retreat-retragere poate fi, da, precum o Călătorie a Eroului. Ce poate fi mai important decât trăitul la potenţial maxim? În primul rând pentru noi înşine, pentru că avem această datorie” sacră, de a ne onora propriul parcurs în călătorie asta, numită viaţă pe planeta Pământ – şi, în acelaşi timp, şi pentru ceilalţi. Pentru că atunci când trăim la potenţial maxim îi inspirăm şi pe alţii, vrând-nevrând, să facă la fel.

Aşadar, ce poţi păţi” atunci când participi la un retreat?

  • Capeţi unelte noi în procesul de dezvoltare şi transformare personală în care te afli, poate, deja.
  • Readuci în viaţa ta puterea Prezenţei.
  • Te reconectezi cu natura şi înveţi să integrezi o practică meditativă în viaţa obişnuită”.
  • Redescoperi resursele pe care le ai în interior şi te reconectezi la Povestea mai mare” a vieţii tale.
  • Pentru că înveţi să te asculţi, să te vezi şi să te simţi, înveţi să îi asculţi, să îi vezi şi să îi simti şi pe ceilalţi.
  • Găseşti curajul de a face” din a fi” – adică, de a acţiona potrivit, dintr-o stare de calitate înaltă.
  • Devii (mai) conştient/ă de calităţile tale, de felul în care le poţi utiliza în mod practic, în proiecte importante pentru tine şi în ceea ce ştii că te-a pasionat dintotdeauna.
  • Găseşti curajul şi energia de a păşi pe propria cale, oricare-ar fi ea.
  • Creşti nivelul de inteligenţă emoţională şi inteligenţă spirituală.
  • Devii mai mult tu însuţi/ tu însăţi 🙂

Ţi se pare că e important să trăieşti sănătos? Da? Mă bucur să aud asta. Atunci să îţi oferi o astfel de experienţă poate fi una din cele mai bune alegeri pe care le poţi face, acum. Nu la anul, nu peste cinci ani. ACUM.

Pentru că sănătatea, sănătatea adevărată”, noţiunea completă are legătura cu faimosul well-being” din limba engleză. Sănătate din toate punctele de vedere, la toate nivelurile fiinţei.

P.S. Participarea la un retreat merge de minune cu un proces terapeutic în care eşti, poate, deja implicat/ă. Sau te poate sprijini întru luarea unei astfel de decizii…în cazul în care te gândeai, de-o vreme, la asta.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top