Now Reading
Petros Liolios: „Unde e corpul meu, sunt și eu“

Petros Liolios: „Unde e corpul meu, sunt și eu“

clementina-anghelache-2023
Petros-Liolios-unde-e-corpul-meu-sunt-și-eu

Mișcăm, întindem, tensionăm și apoi relaxăm corpul, pentru ca mintea și sufletul să își poată regăsi echilibrul, să își restabilească legătura cu corpul, iar ființa noastră, în întregimea ei, să se vindece. Pionier în România a Metodei Somato-Psihopedagogice (MPP), Petros Liolios ne vorbește despre cum trecem de la o trăire corporală la o viață trăită mai conștient, autoreglată emoțional, în calm și deplină prezență.

Psychologies: Sunteţi formator şi practician al Psihopedagogiei Perceptive şi a Fasciaterapiei de peste 15 ani, forme de terapii care s-au bucurat de un mare succes în România. Cum vă explicaţi acest fenomen?

Petros Liolios: Colaborez de aproape 20 de ani cu Prof. Dr. Danis Bois, inițiatorul și fondatorul acestei discipline. Am avut ocazia să fi u aproape de el și de echipa lui în tot procesul evolutiv al acestei discipline, până la forma sa actuală.

Pentru noi, principiul de aur este „Unde este corpul meu, sunt și eu“. Oamenii simt realitatea acestui mesaj și sunt atrași de adevărul acestei abordări, iar susținerea științifică merge într-un tandem desăvârșit cu ceea ce oamenii trăiesc când iau contact cu Psihopedagogia Perceptivă. Interesul publicului a crescut exponențial, concretizându-se în colaborări cu cadre medicale, psihoterapeuți şi educatori. Toți au răspuns pozitiv principiului nostru: în spatele fiecărei boli există un corp, în spatele acestui corp există un om, iar demersul nostru se îndreaptă către acest om.

Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei decembrie 2020-ianuarie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top