Now Reading
Menţine-ţi intestinul sănătos și pielea ta va străluci!

Menţine-ţi intestinul sănătos și pielea ta va străluci!

Revista Psychologies

Aţi auzit deja expresia ești ceea ce mănânci și deja este un trend să vorbești de la sănătate de la interior la exterior, însă poate nu este evident cum funcţionează asta pentru a obţine acea piele strălucitoare la care toate visăm vara!

Legătura dintre microbiomul intestinal și aspectul pielii

Legătura dintre microbiomul intestinal și aspectul pielii este una profundă și complexă, iar îngriji rea corectă a intestinelor poate avea un impact semnificativ asupra sănătăţii și frumuseţii noastre. Axa intestin-piele este calea de comunicare bidirecţională dintre microbiomul intestinal și sistemul tegumentar, care influenţează atât proprietăţile imunologice, cât și cele metabolice ale pielii. Această interacţiune complexă poate avea consecinţe semnificative asupra aspectului și sănătăţii pielii noastre.
Colagenul, o componentă esenţială a organismului nostru, joacă un rol crucial în sănătatea pielii și a intestinului. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, atât microbiomul intestinal, cât și cel cutanat suferă modificări, care duc la dezechilibre ce se reflectă în procesul de îmbătrânire. Colagenul este deosebit de important pentru sănătatea pielii, deoarece se găsește în celulele pielii numite fibroblaste, contribuind la menţinerea elasticităţii și fermităţii acesteia.

Un intestin sănătos poate contribui la îmbunătăţirea texturii pielii

Intestinul este un organ major cu impact profund asupra sistemului imunitar și a modului în care organismul nostru absoarbe nutrienţii, se detoxifică și produce hormoni. Dezechilibrele din flora intestinală pot afecta nu doar sănătatea noastră generală, ci și aspectul pielii, părului și unghiilor. Un intestin sănătos poate contribui la îmbunătăţirea texturii pielii și poate reduce simptomele asociate cu îmbătrânirea. Suplimentarea cu probiotice este esenţială pentru menţinerea unei flore intestinale echilibrate și sănătoase. Probioticele, precum Impruvis,
ajută la echilibrarea florei intestinale, susţin sistemul imunitar și cresc capacitatea de absorbţie a nutrientilor la nivel intestinal. Cu ingrediente precum Lactobacillus Rhamnosus GG și Bifidobacterium lactis, Impruvis este o alegere excelentă pentru cei care își doresc să aibă o piele frumoasă și sănătoasă.

Cheia pentru o piele ănătoasă și strălucitoare, de la interior spre exterior

Pe lângă probiotice, stimularea producţiei interne de colagen poate fi esenţială pentru menţinerea sănătăţii pielii. Biosil, cu complexul său patentat ch-OSA®, ajută la stimularea sintezei tuturor tipurilor de colagen în organism, contribuind la menţinerea elasticităţii și fermităţii pielii. Disponibil sub formă de capsule vegane sau picături, Biosil este o opţiune sigură și eficientă pentru toate tipurile de piele.
Pentru a obţine cea mai bună versiune a pielii tale, nu uita să ai grijă de sănătatea ta intestinală. O dietă echilibrată, suplimentarea cu probiotice și stimularea producţiei interne de colagen sunt cheia pentru o piele ănătoasă și strălucitoare, de la interior spre exterior.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top